Sferturile unei competiții sportive

  Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, şi îți vor izbuti planurile. Proverbele 16:3

  Toate marile competiții sunt planificate corespunzător specificului și pe baza unui calendar logic. Orice competiție serioasă caută un model de desfășurare cât mai eficient, pentru ca, în final, câștigătorul să fie într-o măsură cât mai mare chiar cel care a depus cele mai multe și mai potrivite eforturi. Sunt, din nefericire, și competiții trucate sau afectate de interese meschine. Există sportivi sau luptători care trișează; fie obțin rezultate profitând de neclaritatea regulilor, fie îi determină pe cei ce arbitrează să aplice greșit ori părtinitor acele reguli; mai este și categoria celor care obțin capacitate, rezistență prin mijloace ilegale, de genul drogurilor.

  Regula de bază a tuturor competițiilor este aceea de a oferi tuturor participanților condiții și șanse egale. Când acest echilibru este afectat, competiția întreagă devine nelegitimă.

  Există însă și multe victime total nevinovate. Un exemplu este gimnasta echipei olimpice a României la Olimpiada de la Sidney, Australia. Neatenția și neștiința medicului echipei, combinate cu regulamentul insuficient de precis, au dus la eliminarea dramatică din concurs și anularea titlului olimpic obținut acolo de gimnasta noastră. Acesta este un exemplu de implicații imposibil de măsurat în urma unui gest banal cât o pastilă de Paracetamol sau Nurofen administrată pentru o la fel de banală răceală.

  Nici nu mai folosește la nimic dacă cineva plătește ulterior sau își asumă eroarea; o viață poate fi stricată.

  De gândit astăzi:

  Nu contează dacă ești la începutul unui drum sau la finalul său, eșecul e posibil oricând. Poate să fie vina ta sau a altora, tu suporți consecințele. Când te antrenezi să câștigi o cursă, pregătește-te și pentru a o pierde. Iar dacă faci parte dintr-un proiect care îi privește și pe alții, nu trata cu superficialitate și din rutină lucrurile; orice amănunt greșit poate distruge destinul cuiva. Nu e prea plăcut să porți în suflet dărâmarea sau eșecul unei persoane care s-a bazat pe tine în totalitate. Dacă simți că nu poți fi de încredere, mai bine refuză o responsabilitate deosebit de importantă.

  Sferturile unei competiții sportive - Devoțional tineri. Nu contează dacă ești la începutul unui drum sau la finalul său, eșecul e posibil oricând. Poate să fie vina ta sau a altora, tu suporți consecințele. Când te antrenezi să câștigi o cursă, pregătește-te și pentru a o pierde. Iar dacă faci parte dintr-un proiect care îi privește și pe alții, nu trata cu superficialitate și din rutină lucrurile; orice amănunt greșit poate distruge destinul cuiva. Nu e prea plăcut să porți în suflet dărâmarea sau eșecul unei persoane care s-a bazat pe tine în totalitate. Dacă simți că nu poți fi de încredere, mai bine refuză o responsabilitate deosebit de importantă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...