Cvartet muzical

  Cel fără prihană înverzește ca finicul şi crește ca cedrul din Liban. Psalmii 92:12

  Orice formație muzicală se bazează pe câteva condiții esențiale: toți membrii formației trebuie să cunoască limbajul muzical, să își cunoască foarte bine partea personală, dar și partitura în ansamblu și să rezerve timp suficient pentru pregătire, repetiții. E mult mai dificil să faci parte dintr-o formație decât să fii solist. Cine este egoist din fire va accepta foarte greu și creând probleme să facă parte dintr-un grup. Într-o formulă de cvartet, fiecare membru asigură una dintre partidele principale. Nu toți membrii vor interpreta linia melodică, prin urmare, unii trebuie să cânte vocea a doua, tenorul sau basul. Niciuna dintre aceste voci nu este mai prejos, doar că, mai mult pentru necunoscători, cine interpretează melodia este mai important. Cu cât grupul este mai mic, interpretarea trebuie să fie mai exactă, mai corectă. Nu beneficiezi de sonoritatea puternică a unei orchestre, în care un eventual sunet greșit poate fi acoperit de întreaga formație.

  De regulă, un grup de tip cvartet nu necesită un dirijor vizibil. Interpretarea se bazează pe o comunicare simțită între membrii grupului. Respirația cântăreților, spre exemplu, poate fi o modalitate de a da startul. Interpretarea devine ceva reflex și nu pune probleme de sincronizare. Din acest motiv nu se poate vorbi de un grup prea performant dacă interpreții nu acceptă să repete împreună, oricât de celebri și talentați ar fi ei. Ar putea realiza doar mici improvizații, dar, pe termen lung, un astfel de grup se destramă.

  De gândit astăzi:

  Orice proiect care implică mai mult de o persoană presupune lepădare de sine și colaborare pentru a avea succes. Dacă simți că ești egoist și interesat doar de imaginea sau reputația ta, nu te angaja într-un grup, de orice fel ar fi. Lepădarea de sine este ceva care se obține cu exercițiu și bunăvoință, nu este ceva ce vine de la sine; deci oricine are șansa să o învețe, apoi să o aplice.

  Cvartet muzical - Devoțional tineri. Orice proiect care implică mai mult de o persoană presupune lepădare de sine și colaborare pentru a avea succes. Dacă simți că ești egoist și interesat doar de imaginea sau reputația ta, nu te angaja într-un grup, de orice fel ar fi. Lepădarea de sine este ceva care se obține cu exercițiu și bunăvoință, nu este ceva ce vine de la sine; deci oricine are șansa să o învețe, apoi să o aplice.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...