Articolul precedentSurpriză la apus
  Articolul următorPrin credință

  Echipa de canoe

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. Psalmii 119:105

  Se știu multe situații în care personalități sportive sau echipe cu rezultate foarte bune au fost scoase din competiții ori li s-a retras premiul din cauza dopajului. Iată un titlu care a întristat mult:

  „Cutremur în sportul românesc: echipa României de canoe, suspendată pentru «dopaj sistematic».” Sportivii noștri nu vor putea participa la competițiile oficiale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Rio, timp de un an. Federația Internațională de Canoe (ICF) a lansat acuzații foarte grave în comunicatul în care anunța suspendarea românilor.

  Atunci când ai o practică păguboasă pe termen lung, situația este foarte diferită de atunci când faci o greșeală din neștiință. „Prin probele obținute până acum, avem dovada unui dopaj sistematic în cadrul echipei României. Este vorba despre utilizarea meldoniumului după ce substanța a fost plasată pe lista celor interzise, începând cu 31 decembrie 2015.”

  Există un caz de eliminare celebru în Biblie, o eliminare pentru totdeauna dintr-o competiție importantă. Este vorba despre Acan. În Israel era o regulă bine stabilită pentru cei ce plecau la cucerirea Canaanului: totul era dat spre nimicire; nimic, nici măcar obiectele din aur nu trebuiau păstrate, fiindcă exista riscul să aducă idolatria. Totuși, Acan, în lupta pentru cucerirea Ierihonului, a văzut niște lucruri care trebuiau nimicite, le-a poftit și le-a luat. Păcatul lui a dus la pierderea multor vieți în lupta următoare, iar la final Acan și-a pierdut viața drept pedeapsă, fiind omorât cu pietre de către popor.

  De gândit astăzi:

  E posibil ca uneori victoria să devină atât de importantă, încât să fim ispitiți să încălcăm reguli; să ne gândim numai la noi și să ignorăm consecințele dramatice pe care le vom suporta în cazul unui eșec. Din fericire, în cursa pentru mântuire nu suntem nevoiți să recurgem la infracțiuni, ci, dimpotrivă, totul trebuie să fie onest și fără trucuri omenești. E suficient să ne lăsăm conduși de Duhul lui Dumnezeu.

  Echipa de canoe - Devoțional tineri. E posibil ca uneori victoria să devină atât de importantă, încât să fim ispitiți să încălcăm reguli; să ne gândim numai la noi și să ignorăm consecințele dramatice pe care le vom suporta în cazul unui eșec. Din fericire, în cursa pentru mântuire nu suntem nevoiți să recurgem la infracțiuni, ci, dimpotrivă, totul trebuie să fie onest și fără trucuri omenești. E suficient să ne lăsăm conduși de Duhul lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...