5G

Luați jugul Meu… şi veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Matei 11:29

Termenii tehnici pe care îi folosim în exprimarea curentă sunt de multe ori necunoscuți. În multe cazuri, avem doar impresia că știm ce înseamnă, dar, pentru că toată lumea îi folosește, o facem și noi. Când expiră contractul de servicii, operatorii de la compania de care aparținem ne prezintă o ofertă, mai mult sau mai puțin atractivă, și aproape de fiecare dată oferta conține ceva cu denumirea „G”. La fiecare doi-trei ani apare „G”-ul cu un alt număr: 2G, 3G, 4G. Pe lângă rezoluția ecranului și pe lângă parametrii memoriei dispozitivului, acest G nu reprezintă mare lucru, cel puțin pentru un om obișnuit. Suntem ademeniți cu aceste denumiri și, în cazul unei utilizări obișnuite, nu sesizăm dacă ceea ce ni se promite chiar ajută cu ceva. De ceva vreme se vorbește tot mai mult despre tehnologia 5G (a cincea generație) și ni se spune că, prin viteza de transmisie a datelor, se va simți un progres deosebit, mai ales în colaborările medicale și în cele care presupun acum prezența la un loc a mai multor specialiști. Totul va fi transmis mult mai rapid și cu mult mai multă claritate. Operațiile la distanță vor fi mult mai posibile și astfel, experiența unor experți va fi pusă mai ușor la dispoziția celor ce altfel nu ar avea acces. Cum ar fi, spre exemplu, ca Ben Carson, la care acum este aproape imposibil de ajuns, să poată opera pe cineva din alt capăt al planetei?

Totuși, din motive politice, există voci și lideri puternici ai lumii care se opun unui progres de acest fel; din simplul motiv că alții au luat-o înainte. De foarte multe ori în istoria omenirii, orgoliul prostesc s-a așezat în calea progresului și a binelui. Unii oameni interzic tuturor ceea ce ei nu pot înțelege sau accepta.

De gândit astăzi:

E posibil să constați că cineva are o idee mai bună, care ar folosi tuturor dacă ar fi susținută. La fel de posibil este să simți un fel de amenințare și neliniște: Oare nu cumva el are să fie mai apreciat decât mine dacă se dovedește că e mai bună ideea pe care o propune? Gândește-te de câte ori ai pierdut din cauza crizelor de invidie sau a orgoliului care te-a determinat la respingere sau chiar la gesturi mai grave. Nu trebuie să faci declarații și recunoașteri publice, gândește-te doar!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor