Articolul precedentMusafirul neașteptat
  Articolul următorBinecuvântarea dăruirii

  5G

  Luați jugul Meu… şi veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Matei 11:29

  Termenii tehnici pe care îi folosim în exprimarea curentă sunt de multe ori necunoscuți. În multe cazuri, avem doar impresia că știm ce înseamnă, dar, pentru că toată lumea îi folosește, o facem și noi. Când expiră contractul de servicii, operatorii de la compania de care aparținem ne prezintă o ofertă, mai mult sau mai puțin atractivă, și aproape de fiecare dată oferta conține ceva cu denumirea „G”. La fiecare doi-trei ani apare „G”-ul cu un alt număr: 2G, 3G, 4G. Pe lângă rezoluția ecranului și pe lângă parametrii memoriei dispozitivului, acest G nu reprezintă mare lucru, cel puțin pentru un om obișnuit. Suntem ademeniți cu aceste denumiri și, în cazul unei utilizări obișnuite, nu sesizăm dacă ceea ce ni se promite chiar ajută cu ceva. De ceva vreme se vorbește tot mai mult despre tehnologia 5G (a cincea generație) și ni se spune că, prin viteza de transmisie a datelor, se va simți un progres deosebit, mai ales în colaborările medicale și în cele care presupun acum prezența la un loc a mai multor specialiști. Totul va fi transmis mult mai rapid și cu mult mai multă claritate. Operațiile la distanță vor fi mult mai posibile și astfel, experiența unor experți va fi pusă mai ușor la dispoziția celor ce altfel nu ar avea acces. Cum ar fi, spre exemplu, ca Ben Carson, la care acum este aproape imposibil de ajuns, să poată opera pe cineva din alt capăt al planetei?

  Totuși, din motive politice, există voci și lideri puternici ai lumii care se opun unui progres de acest fel; din simplul motiv că alții au luat-o înainte. De foarte multe ori în istoria omenirii, orgoliul prostesc s-a așezat în calea progresului și a binelui. Unii oameni interzic tuturor ceea ce ei nu pot înțelege sau accepta.

  De gândit astăzi:

  E posibil să constați că cineva are o idee mai bună, care ar folosi tuturor dacă ar fi susținută. La fel de posibil este să simți un fel de amenințare și neliniște: Oare nu cumva el are să fie mai apreciat decât mine dacă se dovedește că e mai bună ideea pe care o propune? Gândește-te de câte ori ai pierdut din cauza crizelor de invidie sau a orgoliului care te-a determinat la respingere sau chiar la gesturi mai grave. Nu trebuie să faci declarații și recunoașteri publice, gândește-te doar!

  5G - Devoțional tineri. E posibil să constați că cineva are o idee mai bună, care ar folosi tuturor dacă ar fi susținută. La fel de posibil este să simți un fel de amenințare și neliniște: Oare nu cumva el are să fie mai apreciat decât mine dacă se dovedește că e mai bună ideea pe care o propune? Gândește-te de câte ori ai pierdut din cauza crizelor de invidie sau a orgoliului care te-a determinat la respingere sau chiar la gesturi mai grave. Nu trebuie să faci declarații și recunoașteri publice, gândește-te doar!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...