Articolul precedentCa mine sau ca Dumnezeu?
  Articolul următorViaţa între două momente

  Hotel de cinci stele

  Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor! Matei 5:10

  Numărul de stele al unui hotel reprezintă o insignă de onoare, care definește gradul de servicii și facilități oferite turiștilor ce îi trec pragul. Stelele acordate unui hotel variază de la o țară la alta, în funcție de economia, cultura specifică țării și sistemul de clasificare luat ca reper când este evaluat. Așadar, putem spune că nu există un sistem de clasificare a hotelurilor general valabil, motiv pentru care criteriile se pot schimba de la un site la altul și de la un operator turistic la altul.

  Probabil ai observat de multe ori că un hotel care te interesează are un rating mai mare pe un site dedicat turismului și un rating mai mic pe un cu totul alt site. Totul este destul de subiectiv. Ceva ce este catalogat cu cinci stele în România poate fi considerat de doar trei în altă țară a lumii. Există totuși un sistem intern de evaluare pentru fiecare zonă, în general pe continente.

  În orice caz, atunci când cineva își permite să stea la cinci stele, se consideră că este un om bogat. Aceste stele se acordă acum și vaselor de croazieră și iahturilor, chiar și rulotelor auto. Prin urmare, până și noțiunea de bogat sau sărac diferă de la un loc la altul. Se spune despre Solomon că tot ce a construit era la un așa nivel, încât toți vizitatorii lui, care nu erau oricine, ci stăpânii unor țări, rămâneau fără cuvinte. Deși de obicei zvonurile amplifică informațiile, atunci când cineva vedea cu ochii lui luxul de la curtea lui Solomon, era pur și simplu uimit. Împărăteasa din Seba, după vizita ei, a declarat că ceea ce a văzut întrece cu mult tot ce i s-a spus. Solomon este dovada clară că, atunci când un om Îi cere înțelepciune lui Dumnezeu, poate să facă lucruri uimitoare. Nimic nu se compară cu darul unei minți luminate chiar de către Cel care a proiectat creierul nostru. Cine ar putea realiza un soft mai potrivit pentru „procesorul” omului decât Cel ce a creat omul?

  De gândit astăzi:

  Dumnezeu nu este împotriva unui nivel ridicat al vieții și nici împotriva confortului; ceea ce face El pentru omul care Îi cere ajutorul este nu doar confortabil și util, ci și deosebit de frumos. Este suficient să privești în natură la creația lui Dumnezeu și vei descoperi lucruri și detalii uimitoare. Dorința Lui a fost ca omul să trăiască într-un resort de cinci stele, dar omul a ales altceva și de atunci tot caută ceva care să fie măcar asemănător cu acel loc.

  Hotel de cinci stele - Devoțional tineri. Dumnezeu nu este împotriva unui nivel ridicat al vieții și nici împotriva confortului; ceea ce face El pentru omul care Îi cere ajutorul este nu doar confortabil și util, ci și deosebit de frumos. Este suficient să privești în natură la creația lui Dumnezeu și vei descoperi lucruri și detalii uimitoare. Dorința Lui a fost ca omul să trăiască într-un resort de cinci stele, dar omul a ales altceva și de atunci tot caută ceva care să fie măcar asemănător cu acel loc.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...