Hotel de cinci stele

Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor! Matei 5:10

Numărul de stele al unui hotel reprezintă o insignă de onoare, care definește gradul de servicii și facilități oferite turiștilor ce îi trec pragul. Stelele acordate unui hotel variază de la o țară la alta, în funcție de economia, cultura specifică țării și sistemul de clasificare luat ca reper când este evaluat. Așadar, putem spune că nu există un sistem de clasificare a hotelurilor general valabil, motiv pentru care criteriile se pot schimba de la un site la altul și de la un operator turistic la altul.

Probabil ai observat de multe ori că un hotel care te interesează are un rating mai mare pe un site dedicat turismului și un rating mai mic pe un cu totul alt site. Totul este destul de subiectiv. Ceva ce este catalogat cu cinci stele în România poate fi considerat de doar trei în altă țară a lumii. Există totuși un sistem intern de evaluare pentru fiecare zonă, în general pe continente.

În orice caz, atunci când cineva își permite să stea la cinci stele, se consideră că este un om bogat. Aceste stele se acordă acum și vaselor de croazieră și iahturilor, chiar și rulotelor auto. Prin urmare, până și noțiunea de bogat sau sărac diferă de la un loc la altul. Se spune despre Solomon că tot ce a construit era la un așa nivel, încât toți vizitatorii lui, care nu erau oricine, ci stăpânii unor țări, rămâneau fără cuvinte. Deși de obicei zvonurile amplifică informațiile, atunci când cineva vedea cu ochii lui luxul de la curtea lui Solomon, era pur și simplu uimit. Împărăteasa din Seba, după vizita ei, a declarat că ceea ce a văzut întrece cu mult tot ce i s-a spus. Solomon este dovada clară că, atunci când un om Îi cere înțelepciune lui Dumnezeu, poate să facă lucruri uimitoare. Nimic nu se compară cu darul unei minți luminate chiar de către Cel care a proiectat creierul nostru. Cine ar putea realiza un soft mai potrivit pentru „procesorul” omului decât Cel ce a creat omul?

De gândit astăzi:

Dumnezeu nu este împotriva unui nivel ridicat al vieții și nici împotriva confortului; ceea ce face El pentru omul care Îi cere ajutorul este nu doar confortabil și util, ci și deosebit de frumos. Este suficient să privești în natură la creația lui Dumnezeu și vei descoperi lucruri și detalii uimitoare. Dorința Lui a fost ca omul să trăiască într-un resort de cinci stele, dar omul a ales altceva și de atunci tot caută ceva care să fie măcar asemănător cu acel loc.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor