Articolul precedentPe cine reflectăm?
  Articolul următorNu ești singur!

  Săritura cu prăjina

  El nu se teme de vești rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul. Psalmii 112:7

  La doar 20 de ani, suedezul Armand Duplantis a bătut recordul mondial la săritura cu prăjina. Cu un salt de 6,18 m, realizat la un concurs în Polonia, atletul doboară un record vechi de 6 ani, deținut de francezul Renaud Lavillenie. Astfel, Armand Duplantis a intrat în istoria atletismului mondial, alături de „țarul” ucrainean Sergey Bubka (6,15 m în 1993) și francezul Renaud Lavillenie (6,16 m în 2014). Dimensiunile prăjinii folosite la sărituri pot fi diferite, în funcție de materialul din care este făcută. Cea mai lungă este de cinci metri. Sportivul se folosește de ea pentru a se arunca peste bara orizontală de la capătul cursei. Având în vedere solicitarea la care este supusă în timpul săriturii, fibra din care e construită o astfel de prăjină este testată îndelung și în diferite feluri. Cu toate testele făcute, au existat și accidente destul de grave, deci este un sport riscant. Zach McWhorter, un sportiv de 21 de ani de la Universitatea Brigham Young, a fost la un pas să fie mutilat pe viață în timpul unei sărituri cu prăjina.

  În multe domenii din viața noastră există un grad mare de risc și totuși noi alegem să ni-l asumăm. Practic, de la mersul pe o banală bicicletă până la zborul cu un avion de peste 500 de tone, totul prezintă un risc. Riscul de care se tem cei mai mulți nu este acela de a-și pierde viața, ci de a trebui să trăiască mutilați în urma unui accident.

  De ce ne asumăm riscuri? Din mai multe motive. În primul rând, pentru că avem impresia că nouă nu ni se poate întâmpla ceva rău. Apoi, e posibil ca în balanța personală să cântărească mai mult o posibilă satisfacție dintr-un premiu sau o realizare decât consecințele pe care le implică asumarea unui anumit risc. La fiecare pas, noi realizăm că abaterea de la drumul drept poate să fie riscantă și că Satana poate profita de greșeala noastră, însă, de multe ori, ne asumăm riscul.

  De gândit astăzi:

  Dumnezeu a pus în conștiința noastră un senzor care ne dă semnale atunci când suntem într-o zonă riscantă, aproape de a face o greșeală. Există foarte puțini oameni care nu mai simt nimic în conștiința lor. Este foarte important ca, atunci când simțim o mică frământare, când avem semne de întrebare cu privire la ceea ce vrem să facem, să ne oprim și să Îi cerem călăuzire lui Dumnezeu. Dacă Îl rugăm, nu ne va lăsa niciodată în pericol.

  Săritura cu prăjina - Devoțional tineri. Dumnezeu a pus în conștiința noastră un senzor care ne dă semnale atunci când suntem într-o zonă riscantă, aproape de a face o greșeală. Există foarte puțini oameni care nu mai simt nimic în conștiința lor. Este foarte important ca, atunci când simțim o mică frământare, când avem semne de întrebare cu privire la ceea ce vrem să facem, să ne oprim și să Îi cerem călăuzire lui Dumnezeu. Dacă Îl rugăm, nu ne va lăsa niciodată în pericol.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...