Articolul precedentStând neclintiți
  Articolul următorDomnul este Păstorul meu

  Steaua cu cinci colțuri

  Iată că v-am dat putere să călcați peste șerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmașului: şi nimic nu vă va putea vătăma. Luca 10:19

  Când desenăm o stea, o facem fie cu patru colțuri și niște raze intermediare, fie cu șase sau mai multe colțuri. Steaua cu cinci colțuri este foarte ocolită de societatea de astăzi, deoarece este simbolul comunismului. Pentru cei mai tineri, comunismul nu reprezintă nimic, poate doar o poveste urâtă, spusă de cei în vârstă. Steaua roșie, sau steaua roșie cu cinci colțuri, este un simbol al comunismului şi al socialismului în general. Se mai crede că ea reprezintă cele cinci degete ale mâinii muncitorului sau cele cinci continente (atât se considera atunci că există), sugerând că există comuniști pe toate cele cinci continente.

  Ideea de bază a comuniștilor a fost aceea că toți trebuie să fie egali, indiferent din ce clasă socială provin. La nivel teoretic, acest lucru era atractiv și a convins pe destul de mulți tineri idealiști să facă parte din mișcarea comunistă. Dezamăgirea a fost una la fel de mare pe cât a fost entuziasmul; la scurt timp după preluarea puterii, au început abuzurile, mediocritatea și restrângerea drepturilor fundamentale, până la restricționarea dreptului la credință. Ca multe alte ideologii politice, și steaua comunistă a apus, din păcate cu prețul multor sacrificii de vieți omenești.

  În toată istoria omenirii au existat momente când ideologia politică a devenit motiv de constrângere a conștiinței. Acest lucru s-a întâmplat chiar și în mijlocul poporului Israel. Când liderii au ales drumul idolatriei, au devenit și dictatori pe plan religios și au ajuns până acolo că au restricționat manifestarea credinței. Un exemplu este perioada instalării ca rege a lui Ieroboam, fiul lui Nebat. Pentru a împiedeca poporul să meargă la Ierusalim să aducă jertfe adevăratului Dumnezeu, acesta a turnat niște idoli și a poruncit tuturor să se închine înaintea lor. Un alt caz la fel de grăitor a fost regimul instaurat de regele Ahab și de soția lui, Izabela.

  În fiecare situație, lucrurile nu au fost în mod vizibil grave, ci au venit cu o aparență de mai bine, apoi s-au transformat în ceva rău.

  De gândit astăzi:

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Steaua cu cinci colțuri - Devoțional tineri. Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...