Articolul precedentDeschide-mi inima!
  Articolul următorProtecție Divină

  Nici măcar jumătate

  Cine își va păstra viața o va pierde şi cine își va pierde viața pentru Mine o va câștiga. Matei 10:39

  Atunci când cei doi îngeri se îndreptau spre Sodoma și Gomora ca să le nimicească, au trecut pe la Avraam, care era prieten cu Dumnezeu. La plecare i-au spus despre planul lor. Avraam, care îi avea în Sodoma pe Lot și familia acestuia, a încercat să negocieze cu îngerii salvarea cetății. S-a gândit că, dacă ar spune că există acolo și niște oameni credincioși și buni, aceștia ar putea fi motiv de îndurare și ar putea anula planul de distrugere. A început de la un număr de cincizeci, apoi tot a scăzut, până când a ajuns la zece. Considera Avraam că Lot împreună cu soția lui și fetele, care e posibil să fi fost căsătorite și, eventual, să aibă copii, cu toții să fie credincioși; atunci numărul lor ar fi trebuit să fie peste zece. Dar, în realitate, nu erau nici pe jumătate, nici cinci suflete nu s-au găsit acolo. Ginerii lui au crezut că glumește, și el s-a văzut nevoit să plece mai departe doar cu două din fetele lui, după ce și soția s-a dovedit necredincioasă.

  Poate că aceasta este una dintre istoriile de familie cele mai triste, fiindcă, în final, chiar și cei salvați au decăzut. Lot, în beție, iar fetele lui, în desfrâu.

  Ceea ce este mai trist în această istorie e faptul că a fost alegerea lui Lot, mânat de interese egoiste, să locuiască într-o zonă atât de coruptă. Deși el a rămas oarecum un închinător la același Dumnezeu, credința lui și viața familiei sale au fost influențate negativ de atmosfera și mediul în care trăia. Mai întâi voia să-și sacrifice fetele ca să-i apere pe îngeri, apoi s-a dovedit incapabil și necredibil în a-și convinge ginerii de pericolul ce se apropia și a sfârșit îmbătându-se și făcând niște greșeli grave.

  De gândit astăzi:

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Nici măcar jumătate - Devoțional tineri. Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...