Articolul precedentIertarea
  Articolul următorMai bun ca GPS-ul

  A cincea roată

  Și fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt. Ioan 13:1

  Expresia „a cincea roată de la căruță” este rezumatul impresiei că cineva nu contează pentru grupul din care face parte sau în care este prezent. Este acel sentiment pe care îl trăim atunci când ne exprimăm păreri, dar ele nu contează; atunci când avem idei, dar nu le ascultă nimeni; atunci când suntem de față, dar nu ne observă nimeni. Sunt astfel de momente în viață sau chiar perioade mai lungi când această expresie ni se potrivește; nimeni nu scapă de astfel de trăiri, deși noi credem că doar nouă ni se întâmplă.

  A existat pe vremuri un tinerel care făcea parte dintr-o familie numeroasă, el fiind cel mai mic. La întâlnirile de familie, uneori nici nu era invitat, era trimis să păzească oile. La o astfel de întâlnire a participat și profetul Samuel, cel care i-a uns cu untdelemn pe primii împărați ai lui Israel.

  David, tinerelul de care vorbim, lipsea, dar, după o scurtă informare, prorocul i-a cerut lui Isai să fie invitat și fiul său cel mai mic. Când a ajuns acasă, David s-a simțit cel mai onorat din viața lui, toată familia îl aștepta cu masa pregătită, inclusiv o persoană așa de specială ca Samuel. De atunci înainte, acest băiat nu s-a mai simțit niciodată a cincea roată la căruță. Doar în ochii fraților săi și ai familiei lui părea că nu are importanță prezența lui, dar, în curând, David avea să conteze enorm pe câmpul de luptă din Valea Terebinților, eliberându-i pe israeliți din mâna filistenilor. În final, acest copil cu părul bălai a fost chemat de Dumnezeu să fie regele poporului Israel și a fost unul dintre cei mai buni regi.

  Este important nu felul în care ne privesc și ne tratează ceilalți, ci modul în care ne autoevaluăm și ceea ce credem despre noi înșine.

  De gândit astăzi:

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  A cincea roată - Devoțional tineri. Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...