Cinci seturi maximum

Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre. Romani 16:20

Atunci când vorbim de câte seturi are un meci de tenis, putem să delimităm partidele în două tipuri: meciuri din turnee de Grand Slam (masculin) și din Cupa Davis, care se joacă în sistemul 3 din 5 și care pot avea astfel 3, 4 sau 5 seturi, și celelalte meciuri (inclusiv cele de la feminin), care se joacă în sistem 2 din 3 și care pot avea 2 sau 3 seturi. Lungimea unui meci de tenis depinde de momentul în care unul dintre jucători sau una dintre echipe câștigă cu un set mai mult de jumătate. Meciul durează până în momentul în care cineva demonstrează că nu mai poate fi învins, scorul nu se mai poate răsturna și, prin urmare, rezultatul este cunoscut și considerat definitiv.

La un nivel mult mai înalt decât turneele de Grand Slam sau Cupa Davis s-a desfășurat un fel de meci la scară universală. În cartea Apocalipsa, acest meci este descris ca un război. Balaurul (Lucifer) a inițiat o revoltă și a pornit război împotriva lui Dumnezeu. Deși era o creatură, el s-a încumetat să-L provoace la luptă pe Creator și a convins pe destul de mulți să facă parte din echipa lui. Lupta, după cum era de așteptat, a fost pierdută de Lucifer, însă a durat destul de mult. Nu pentru că Dumnezeu nu ar fi putut să-i facă să dispară într-o clipă și pe el, și pe îngerii decăzuți, ci pentru că era nevoie, în fața întregului univers, să se vadă cine avea dreptate și cine mințea. Din dorința ca lucrurile să fie foarte clare, acea mare luptă s-a clarificat la Golgota, când Mântuitorul răstignit a declarat la finalul luptei: „S-a sfârșit!” De atunci înainte, scorul nu mai putea fi modificat; Satana era cel învins.

De gândit astăzi:

Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor