Articolul precedentCea mai dragă mamă
  Articolul următorSoluția salvatoare

  Cinci seturi maximum

  Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre. Romani 16:20

  Atunci când vorbim de câte seturi are un meci de tenis, putem să delimităm partidele în două tipuri: meciuri din turnee de Grand Slam (masculin) și din Cupa Davis, care se joacă în sistemul 3 din 5 și care pot avea astfel 3, 4 sau 5 seturi, și celelalte meciuri (inclusiv cele de la feminin), care se joacă în sistem 2 din 3 și care pot avea 2 sau 3 seturi. Lungimea unui meci de tenis depinde de momentul în care unul dintre jucători sau una dintre echipe câștigă cu un set mai mult de jumătate. Meciul durează până în momentul în care cineva demonstrează că nu mai poate fi învins, scorul nu se mai poate răsturna și, prin urmare, rezultatul este cunoscut și considerat definitiv.

  La un nivel mult mai înalt decât turneele de Grand Slam sau Cupa Davis s-a desfășurat un fel de meci la scară universală. În cartea Apocalipsa, acest meci este descris ca un război. Balaurul (Lucifer) a inițiat o revoltă și a pornit război împotriva lui Dumnezeu. Deși era o creatură, el s-a încumetat să-L provoace la luptă pe Creator și a convins pe destul de mulți să facă parte din echipa lui. Lupta, după cum era de așteptat, a fost pierdută de Lucifer, însă a durat destul de mult. Nu pentru că Dumnezeu nu ar fi putut să-i facă să dispară într-o clipă și pe el, și pe îngerii decăzuți, ci pentru că era nevoie, în fața întregului univers, să se vadă cine avea dreptate și cine mințea. Din dorința ca lucrurile să fie foarte clare, acea mare luptă s-a clarificat la Golgota, când Mântuitorul răstignit a declarat la finalul luptei: „S-a sfârșit!” De atunci înainte, scorul nu mai putea fi modificat; Satana era cel învins.

  De gândit astăzi:

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci seturi maximum - Devoțional tineri. Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...