Articolul precedentMă auzi?
  Articolul următorNu te teme, Eu sunt cu tine!

  Piramida lui Maslow

  Căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-I cereți voi. Matei 6:8

  Piramida lui Maslow descrie ierarhia nevoilor umane și ne arată că toți tindem să ajungem în vârf şi să ne atingem potențialul maxim. Însă unora le este greu să facă acest lucru pentru că, adesea, ceilalți din anturajul lor nu gândesc la fel în ceea ce privește evaluarea rezultatelor pe care le au.

  Ordinea nevoilor unei persoane pornește de la bază cu: 1. Nevoi fiziologice primare (de supraviețuire) – apă, hrană, adăpost. Urcă spre vârf cu celelalte nevoi: 2. Siguranță și securitate personală; 3. Nevoi sociale și de apartenență; 4. Nevoia de recunoaștere socială; 5. Autorealizarea, dezvoltarea personală.

  Potrivit piramidei lui Maslow, fiecare vrea să ajungă în vârf şi să atingă acel nivel superior posibil în viața lui, dar, de cele mai multe ori, depinde de ceilalți.

  Fiecare dintre noi are aproximativ aceleași categorii de nevoi, însă în proporții diferite. Cei cărora le place aventura și adrenalina vor pune mai mult accent pe satisfacerea acestei nevoi și vor hrăni mai puțin nevoia de securitate personală și de siguranță.

  Când a proiectat crearea omului, Dumnezeu a gândit-o în cadrul unei familii. Fiecare om se naște într-o familie, nu poate veni pe lume singur. În acest fel i se asigură fiecăruia un cerc minim în care să poată crește. Din nefericire, nu toți părinții și nu toate familiile au conștiența acestei responsabilități, însă chiar și în acest caz tot avem șansa de a găsi răspuns la nevoile noastre. În plus, avem ocazia să îi sprijinim pe ceilalți în atingerea potențialului lor. Astfel vom simți că beneficiile se întorc și spre noi oricând ajutăm pe cineva să crească.

  De gândit astăzi:

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Piramida lui Maslow - Devoțional tineri. Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...