Articolul precedentȚărmul păcii
  Articolul următorEmanuel: Dumnezeu cu noi!

  Cinci degete

  Arcul celor puternici s-a sfărâmat, şi cei slabi sunt încinși cu putere. 1 Samuel 2:4

  Oamenii normali au câte cinci degete la fiecare membru, dar au existat și persoane care aveau câte un deget în plus. Unul dintre ei era Og, împăratul Basanului. Despre el se spune că era foarte înalt și patul pe care se odihnea era făcut din fier, ceea ce era o raritate la acea vreme.

  Degetele pe care le avea acest om în plus nu îl făceau să se simtă ciudat, ci, dimpotrivă, acest „defect” al său îl așeza în categoria oamenilor speciali; era considerat cu atât mai puternic, cu cât avea ceva în plus față de ceilalți semeni ai săi. Chiar și pentru israeliții care urmau să se lupte cu acest împărat, caracteristica lui era un motiv de teamă în plus; de aceea, atunci când l-au învins, biruința a fost foarte răsunătoare. Ceilalți împărați din Canaan au intrat în panică văzând că cel mai viteaz dintre ei a căzut.

  Între timp, s-a schimbat ceva în lume. Dacă ești cu ceva diferit de ceilalți, dacă ești cu mult mai mic sau mai mare, dacă ai nasul sau urechile mai dezvoltate ori dacă ai pistrui pe față, oamenii te tratează cu oarecare reținere, ca și cum tu ai ales să fii diferit cu ceva. Doar în societățile mai civilizate nu se mai fac, cel puțin pe față, astfel de diferențieri și cei care prezintă ceva diferit pot fi la fel de respectați și implicați în viața societății sau a familiei.

  În familia lui Dumnezeu și-au găsit locul și cei mici, și cei mari, și cei foarte viteji, și cei asemenea copiilor. Cineva spunea că, în realitate, fiecare dintre noi are ceva pe care dorește să-l ascundă; unii reușesc mai bine, alții nu; dar, în sinea noastră, vedem totul așa cum este.

  Ți s-a întâmplat să judeci pe cineva după vreo diferență fizică sau după o dizabilitate? Îți poți imagina cum ar putea să se simtă o persoană care vede că atrage privirile curioase și insistente? Tu te-ai simțit vreodată privit cu prejudecată și chiar cu dispreț? În ce fel crezi că ai putea schimba lucrurile în mai bine?

  De gândit astăzi:

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Cinci degete - Devoțional tineri. În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...