Articolul precedentDomnul poartă de grijă
  Articolul următorÎn vârf

  Cinci fecioare înțelepte

  Da, Tu ești lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu. 2 Samuel 22:29

  Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem este aceea de a confunda o persoană care are foarte multe informații cu o persoană înțeleaptă. Nimic mai fals. Cineva care acumulează multă informație are o memorie bună, dar, dacă această memorie nu este dublată și de un sistem de procesare și de capacitatea de a lua decizii concrete, memoria respectivă nu valorează aproape nimic. Un om înțelept poate să știe mai puține lucruri, dar pe cele știute le are într-o minte organizată, le aplică după reguli și principii realiste, chiar dacă nu face acest lucru într-un mod zgomotos și atrăgând atenția foarte mult.

  Fecioarele înțelepte puteau fi considerate la prima vedere cam exagerate și prea sceptice. De ce să mergi la o nuntă, unde va fi lumină suficientă asigurată de organizatori, cu felinarul plin de combustibil și, în plus, cu un vas cu alt combustibil de rezervă? În loc să-și ducă poșeta simandicoasă și să se bazeze pe ceea ce se întâmplă de obicei, ele au decis că vor fi pregătite. Să nu ne imaginăm că s-au influențat una pe alta; fiecare a venit de la casa ei; s-au întâlnit acolo. Doar că ele, din toate zece, aveau o povară în plus. Dacă voiai să ieși în întâmpinarea mirelui, trebuia să ai felinarul aprins, era ca un fel de permis de intrare. Dacă aveai flacăra stinsă, nici măcar nu mai încercai. De această dată, întârzierea a fost cu mult mai mare decât de obicei. În mod normal, un felinar cu rezervorul plin era suficient. Dar acum a trecut mult mai multă vreme. Rând pe rând, luminile pâlpâie. Cine are ulei de rezervă reumple rezervorul și reglează flacăra din nou. Pentru unele așteptătoare este panică, dar pentru cele cinci fecioare „înțelepte”, totul decurge normal.

  Iată că înțelepciunea de această dată a însemnat a fi prevăzător, a fi pregătit pentru situații neașteptate, cu mult mai speciale decât orice excepție.

  De gândit astăzi:

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci fecioare înțelepte - Devoțional tineri. Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...