Articolul precedentCredință și ascultare
  Articolul următorRăsplata, la urmă

  Primele cinci minute contează

  El îți satură de bunătăți bătrânețea şi te face să întinerești iarăși ca vulturul. Psalmii 103:5

  În aproape toate tratatele de psihologie și cursurile de dezvoltare personală se găsește ideea că prima impresie contează. Se spune că, dintr-un discurs, oamenii rețin primele cinci minute, apoi totul devine material de umplutură. Dacă în primele cinci minute nu ai captat atenția, va fi foarte greu, spre imposibil, să o mai faci ulterior. Probabil că, în funcție de școală, aceste considerații pot fi acceptate sau discutabile. În orice caz, probabil că fiecare dintre noi a experimentat în relație cu ceilalți prima impresie. Când am văzut un om neîngrijit, automat l-am asociat cu sărăcia sau incultura; când cineva a coborât dintr-o mașină destul de scumpă și era îmbrăcat elegant, am considerat că e vorba de cineva foarte special. E posibil să fi fost surprinși că zdrențărosul știa să cânte la vioară muzică de Bach sau că domnul din Rolls-Royce a deschis gura și a făcut primul dezacord. Chiar și așa, suntem tentați să nu ne mai schimbăm impresia prea ușor.

  În acest caz, este important să fim mai atenți când ne facem apariția undeva. Nu e vorba despre spoială sau mascarea realității, ci despre respect de sine. La urma urmelor, ce este greșit în a ne îmbrăca decent și a ne îngriji? Modestia nu are nimic de-a face cu jegul, nici cu noroiul de câțiva centimetri pe mașină sau pe pantofi. Uneori adoptăm linia unei false umilințe creștine și ne credem speciali dacă mirosim a transpirație sau purtăm cravată ieftină. Mântuitorul a impresionat mereu prin decență, simplitate și maiestuozitate. O declară contemporanii Săi în însemnările romanilor care L-au cunoscut. Pilat a fost profund impresionat de prezența Domnului. Istoricul Iosif Flavius a consemnat în scrierile lui declarații ale ofițerilor romani, ale lui Irod sau ale dregătorului Pilat. Niciodată El nu a exagerat ca să pară mai sărac decât era, iar atunci când a deschis gura, nimeni nu putea să creadă că n-a urmat școlile înalte ale vremii.

  De gândit astăzi:

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Primele cinci minute contează - Devoțional tineri. Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...