Articolul precedentAcasă nu mai există
  Articolul următorTestul sângelui curat

  Cinci prizoane la roțile mașinii

  Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Odată cu evoluția tehnologică, au evoluat și mașinile. La început, viteza și puterea pe care le aveau automobilele erau destul de reduse, prin urmare, și riscul de accidente era mult mai mic. Dar, când au fost create motoare din ce în ce mai puternice și viteza mașinilor a crescut incredibil de mult, a apărut necesitatea unor standarde de siguranță. Printre multe standarde care au suferit ajustări este și cel privitor la roți, mai precis la numărul de șuruburi (prizoane) cu care se fixează roata pe mașină. Pentru viteze mici, erau de-ajuns două șuruburi, apoi, o bună bucată de timp, au fost suficiente trei, dar, în vremea noastră, standardul obligă la cel puțin cinci prizoane la o roată. Se acceptă mai puține la mașinile de colecție, de epocă.

  Nu este niciun motiv comercial în acest standard, ci o concluzie cu privire la minimum obligatoriu pentru siguranță.

  În orice domeniu al vieții există un minimum care trebuie respectat pentru a fi în siguranță. Pentru unii creștini, există un număr minim de rugăciuni pe zi; pentru alții, este o frecvență a participării la biserică; unii se luptă cu un standard pentru citit și o altă categorie au o limită minimă pentru donații financiare.

  Tu ce limită ai și în ce aspect al vieții tale? Este ceva legat de pagini citite, zecimi oferite sau servicii divine frecventate? Care sunt limitele în care se încadrează siguranța mântuirii tale?

  Oamenii au fost mereu interesați de acest minimum de siguranță și tot întrebau: De câte ori să iert? Ce bine să fac? Cât ar trebui să ofer?

  De gândit astăzi:

  În toate cuvintele Sale, Mântuitorul nu a stabilit limite și cantități. El nu privește lucrurile cantitativ, ci calitativ. El spune: „Iubește cu toată inima ta (pe deplin), cu toată puterea ta, cu tot cugetul tău” și pe „aproapele tău ca pe tine însuți”. Nu te osteni să numeri, nici El nu numără. El apreciază dedicarea totală, sacrificiul făcut cu bucurie și dăruirea cu inimă largă. În iubirea Lui pentru noi, nu a cântărit niciodată cât să dea și nu a numărat, ci ne-a iubit „până la capăt”. Și-a dat viața pentru noi. Este ceva mai deplin decât aceasta?

  Cinci prizoane la roțile mașinii - Devoțional tineri. În toate cuvintele Sale, Mântuitorul nu a stabilit limite și cantități. El nu privește lucrurile cantitativ, ci calitativ. El spune: „Iubește cu toată inima ta (pe deplin), cu toată puterea ta, cu tot cugetul tău” și pe „aproapele tău ca pe tine însuți”. Nu te osteni să numeri, nici El nu numără. El apreciază dedicarea totală, sacrificiul făcut cu bucurie și dăruirea cu inimă largă. În iubirea Lui pentru noi, nu a cântărit niciodată cât să dea și nu a numărat, ci ne-a iubit „până la capăt”. Și-a dat viața pentru noi. Este ceva mai deplin decât aceasta?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...