Cutia cu cinci trepte

  Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! Matei 5:8

  Cine are o mașină știe că astăzi o cutie de viteze în cinci trepte este depășită. Când conduci, vitezele te ajută în două feluri: o dată să economisești combustibil și, în al doilea rând, să ai rezerve de putere și viteză atunci când faci depășiri sau trebuie să mergi pe drum în pantă. Se știe că, atunci când te angajezi într-o depășire, recomandarea este să mai ai încă o viteză de rezervă. Pentru cei cărora le place viteza și le plac depășirile, o cutie de viteze cu doar cinci trepte nu reprezintă o atracție. Depășirile sunt poate cel mai ispititor lucru, dar și cel mai periculos. O mulțime de accidente se petrec în timpul sau din cauza depășirilor. Te-ai gândit vreodată de ce nouă, oamenilor, ne place atât de mult să depășim? Ce face ca o simplă depășire să fie așa de fascinantă? E posibil să fie sentimentul de eliberare după ce ai răbdat să mergi în spatele altei mașini. Se poate să fie acel sentiment de putere și superioritate când treci pe lângă cineva și îl privești cu coada ochiului cum ar vrea să nu te lase, dar atâta poate. De puține ori economia de timp este în mod real cauza pentru care depășim.

  Filozofia biblică cu privire la acest aspect este șocantă, nu prea ai vrea să o accepți. „Fiecare dintre voi să dea întâietate altuia!” Cum vine asta? Ni se cere să devenim mediocri când am putea fi deasupra celorlalți? Este o poruncă prin care ni se testează umilința sau răbdarea?

  Dacă privim și înțelegem mai atent, vom pricepe că drumul mântuirii nu este un circuit de raliu, ci mai degrabă o șosea din ce în ce mai abruptă și mai la înălțime. În afară de faptul că orice depășire ar fi fatală, există și dorința, chiar rugămintea Mântuitorului de a nu lăsa pe nimeni în urmă. Sunt mulți semeni care depind de compania și de încurajarea noastră. În cazul salvării noastre, o cutie de viteze cu o singură treaptă ar fi suficientă.

  De gândit astăzi:

  Orice depășire pe plan spiritual poate pune pe cineva în pericol; nu alergăm într-o cursă contra cuiva sau contracronometru. Noi ne îndreptăm spre același punct: locul întâlnirii cu Salvatorul nostru. La acea întâlnire, ne va întreba despre cei care au fost cu noi pe drum: unde sunt, ce s-a întâmplat cu ei, ce am făcut noi pentru ei. Simplul fapt de a nu lăsa pe cineva în urmă înseamnă o mare susținere.

  Cutia cu cinci trepte - Devoțional tineri. Orice depășire pe plan spiritual poate pune pe cineva în pericol; nu alergăm într-o cursă contra cuiva sau contracronometru. Noi ne îndreptăm spre același punct: locul întâlnirii cu Salvatorul nostru. La acea întâlnire, ne va întreba despre cei care au fost cu noi pe drum: unde sunt, ce s-a întâmplat cu ei, ce am făcut noi pentru ei. Simplul fapt de a nu lăsa pe cineva în urmă înseamnă o mare susținere.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...