Articolul precedentPuțină liniște
  Articolul următorCălcând pe urmele Sale

  Frunza de arțar

  Ferice de omul care își pune încrederea în Domnul şi care nu se îndreaptă spre cei trufași şi mincinoși! Psalmii 40:4

  Canada este o țară a Commonwealth-ului (o uniune de state independente), care o recunoaște în mod formal pe Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit, ale cărei funcții de zi cu zi sunt îndeplinite de către un guvernator general, la nivel federal, și de câte un guvernator-adjunct la nivelul fiecărei provincii. Astfel, funcțiile oficiale ale guvernului și chemările la urne sunt exercitate, iar legile sunt promulgate în numele suveranului. Regina Elisabeta a II-a este suveranul Canadei din 6 februarie 1952.

  Frunza de arțar de formă palmată (cinci lobi principali) a fost aleasă ca simbol al Canadei pentru că forma ei în cei cinci lobi, fiecare cu o subdiviziune, reprezintă regiunile acestei țări. Potrivit noilor descoperiri făcute în domeniu, extractul de frunză de arțar ar putea fi noul produs-vedetă cu proprietăți antiîmbătrânire. Acesta poate preveni apariția ridurilor, poate estompa petele pigmentare și pistruii.

  Forma de guvernământ este interesantă. Deși regina locuiește în cu totul altă parte, pe alt continent, totuși conducerea țării se face în numele autorității ei.

  Și poporul Israel a avut o perioadă de timp conducători care guvernau în numele adevăratului Suveran, Iehova. Deși nu Îl vedeau, se simțea prezența Lui în mijlocul lor și poporul a fost condus timp de 40 de ani prin pustie, apoi, după instalarea în Canaan, a continuat să-i conducă prin prorocii și prin preoții aduși în fruntea norodului. La un moment dat, poporul a dorit să renunțe la această formă de conducere și a vrut să aibă un împărat propriu-zis. Istoria a demonstrat că aceasta a fost o idee foarte nefericită. Însă, după ce au ales, a fost imposibil să mai revină la o conducere directă de către Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Pe fiecare dintre noi ne conduce cineva. Ne poate conduce Dumnezeu, dacă alegem acest lucru, sau ne poate conduce cel rău, dacă îi permitem și nu suntem ocrotiți de îngerii cerului. Pentru ca Dumnezeu să fie la conducerea vieții noastre este nevoie să-I spunem și să-I cerem acest lucru. În ce-l privește pe Satana, el nu așteaptă prea multe invitații. Dacă ne găsește descoperiți, vulnerabili, se autodeclară însoțitorul nostru. Din acest motiv, fii foarte explicit și cheamă-L pe Dumnezeu să-ți fie stăpân și prieten.

  Frunza de arțar - Devoțional tineri. Pe fiecare dintre noi ne conduce cineva. Ne poate conduce Dumnezeu, dacă alegem acest lucru, sau ne poate conduce cel rău, dacă îi permitem și nu suntem ocrotiți de îngerii cerului. Pentru ca Dumnezeu să fie la conducerea vieții noastre este nevoie să-I spunem și să-I cerem acest lucru. În ce-l privește pe Satana, el nu așteaptă prea multe invitații. Dacă ne găsește descoperiți, vulnerabili, se autodeclară însoțitorul nostru. Din acest motiv, fii foarte explicit și cheamă-L pe Dumnezeu să-ți fie stăpân și prieten.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...