Articolul precedentCa un copilaș
  Articolul următorO inimă nouă

  Cinci pâini

  Binecuvântarea Domnului îmbogățește și El nu lasă să fie urmată de niciun necaz. Proverbele 10:22

  De multe ori, mulțimile și ucenicii erau surprinși de sosirea serii ascultând cu interes cuvintele rostite de Învățătorul Isus. Uneori oamenii plecau la casele lor sau rămâneau în zona apropiată. Într-o ocazie, când erau prezente câteva mii de ascultători, Isus a privit spre mulțimi și I S-a făcut milă: erau săraci și le era foame. Ar fi vrut să nu-i lase să plece flămânzi spre casele lor, pentru unii foarte departe. Fiindcă nu existau alte posibilități, Mântuitorul a apelat la ajutorul unui copilaș. La plecarea de acasă, băiatul a primit de la mama lui un mic pachețel pentru prânz: cinci pâini mici și doi pești. Pentru un copil era suficient. Din cele cinci pâini, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, Mântuitorul a frânt și a dat ucenicilor să împartă la toată lumea. Au mâncat toți, s-au săturat și a mai și rămas destul de mult.

  Îți poți imagina ce poveste interesantă, incredibilă a avut de spus acasă acel copil? E posibil ca părinții lui să nu-l fi crezut la început. Poate abia după ce alți oameni, vecini care au fost martori, au confirmat spusele lui, a fost crezut acel copil. Însă cred că putem fi convinși de un lucru: indiferent câți au crezut sau nu, pentru el, acea zi a fost cea mai specială zi din viața lui. Nu va uita niciodată cum Fiul lui Dumnezeu a avut nevoie de puținul lui, de resursele lui neînsemnate, pentru a face o asemenea minune. Era fericit că s-a oferit să le pună la dispoziție. Probabil că și alții mai aveau câte ceva de mâncare la ei, însă nu pare să fi fost la fel de darnici; posibil că el, auzindu-i pe ucenici îngrijorați cu privire la pâini și la mulțimea flămândă, s-a gândit să ofere ceea ce are. S-a gândit cu mintea lui de copil că, oricât de puțin ar avea, dacă oferă mai mulți, se va strânge suficient, și apoi vor împărți tuturor.

  Acest copil este o lecție foarte frumoasă, posibilă pentru oricine.

  De gândit astăzi:

  Biblia spune că Dumnezeu nu rămâne dator. El răsplătește însutit celor ce Îi oferă ceva din avutul lor. Niciun om care a dăruit ceva lui Dumnezeu nu a rămas în pierdere, ci, dimpotrivă, a simțit binecuvântare în toate lucrurile lui. Privește la ce ai și crezi că ar putea folosi Dumnezeu ca să ajute pe ceilalți. Găsește o cale să ajuți pe cineva cu puținul de care dispui, fără să te îngrijorezi cu privire la sărăcie sau la eventuale pierderi. Încrede-te în bunătatea Celui ce poate înmulți totul!

  Cinci pâini - Devoțional tineri. Biblia spune că Dumnezeu nu rămâne dator. El răsplătește însutit celor ce Îi oferă ceva din avutul lor. Niciun om care a dăruit ceva lui Dumnezeu nu a rămas în pierdere, ci, dimpotrivă, a simțit binecuvântare în toate lucrurile lui. Privește la ce ai și crezi că ar putea folosi Dumnezeu ca să ajute pe ceilalți. Găsește o cale să ajuți pe cineva cu puținul de care dispui, fără să te îngrijorezi cu privire la sărăcie sau la eventuale pierderi. Încrede-te în bunătatea Celui ce poate înmulți totul!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...