Articolul precedentPrivilegiul laudei
  Articolul următorDoar prin El

  Cinci împărați învinți de Avraam

  Căci Tu ești Stânca mea, Cetățuia mea şi, pentru Numele Tău, mă vei povățui şi mă vei călăuzi. Psalmii 31:3

  Pe vremea patriarhilor, fiecare regiune avea un conducător numit rege. Împrejurul cetăților Sodoma și Gomora erau mai multe astfel de ținuturi, fiecare cu regele său. Cinci astfel de regi s-au unit și au pornit să cucerească cele două cetăți vestite din câmpia Iordanului. Au ars cetățile, au luat prizonieri și au plecat cu prada. Între prizonieri era și Lot, împreună cu familia lui. La aflarea acestor vești, Avraam nu a putut să rămână nepăsător, deși Lot merita să sufere, fiindcă el începuse o ceartă și a ales locul bogat din câmpie atunci când s-a despărțit de Avraam. Fiind un om care se bucura de foarte mult respect și fiind foarte bogat, Avraam avea el însuși o armată de oameni. Cu ei a pornit la lupta de eliberare a prizonierilor. Cei cinci împărați aveau ca lider pe Chedorlaomer, regele Elamului. Avraam și cei trei parteneri de război au câștigat lupta și au redat libertatea prinșilor de război. La întoarcerea lui de la această biruință, a făcut un gest memorabil: a dat daruri și zecime din tot ce avea lui Melhisedec, împăratul Salemului. Melhisedec este un simbol recunoscut pentru lucrarea de Mare-Preot a Domnului Hristos.

  Această luptă are mai multe învățăminte. În primul rând, adevăratul om de caracter nu se bucură dacă cineva care vreodată i-a pricinuit supărare trece prin încercări și necaz. El merge și ajută. În al doilea rând, credinciosul este un om chibzuit. Avraam nu s-a încumetat să pornească de unul singur sau doar cu oamenii lui, ci a cerut ajutor; nu este o rușine să ceri ajutorul celorlalți. La final, s-a achitat de orice datorie, dar a apelat la sprijinul altora. În cel de-al treilea rând, gestul lui de dăruire la întoarcere, după biruință, demonstrează că Avraam nu a considerat victoria ca datorându-se puterii lui, ci ocrotirii lui Dumnezeu. El este profund recunoscător și nici măcar nu acceptă răsplată de la cei pe care i-a salvat.

  De gândit astăzi:

  Doar cel fără de minte pornește singur la o luptă, oricât de nobil ar fi scopul. Mereu există pe lângă noi oameni care ar vrea să ni se alăture în proiectele noastre; nu trebuie decât să renunțăm la orgolii prostești și la o încredere nejustificată în noi înșine și să le cerem sprijinul. Vom câștiga de două ori – vom atinge obiectivul dorit și le vom da și altora ocazia să facă ceva important. Ne vor fi recunoscători.

  Cinci împărați învinți de Avraam - Devoțional tineri. Doar cel fără de minte pornește singur la o luptă, oricât de nobil ar fi scopul. Mereu există pe lângă noi oameni care ar vrea să ni se alăture în proiectele noastre; nu trebuie decât să renunțăm la orgolii prostești și la o încredere nejustificată în noi înșine și să le cerem sprijinul. Vom câștiga de două ori – vom atinge obiectivul dorit și le vom da și altora ocazia să facă ceva important. Ne vor fi recunoscători.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...