Articolul precedentRăcnetul leului
  Articolul următor„Transplant” de software

  A cincea parte

  Ți-am pus înainte viața şi moartea… Alege viața, ca să trăiești. Deuteronomul 30:19

  O cincime din copiii lumii, aproximativ 22 de milioane de copii din întreaga lume, nu primesc vaccinurile necesare pentru a fi imunizați contra unor boli care le pot provoca moartea, a atras atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării. Unu din cinci copii – majoritatea din țările cele mai sărace de pe glob – nu beneficiază de cele trei doze obligatorii de vaccin.

  Bineînțeles că, dincolo de procent, ar trebui să ne gândim la motive: în primul rând, se vede că sărăcia nu permite unor părinți să-și protejeze copiii prin vaccin, și ei cresc astfel victime sigure pentru bolile de mai târziu. Ceea ce este însă mai greu de priceput este faptul că există părinți care, din încăpățânare sau din paranoia, aleg să nu-și vaccineze copiii, rezultatul fiind cu nimic diferit de cel din cazul sărăciei.

  Este ciudat cum în această lume, dacă omul nu este victima lipsurilor și a neputinței, se face el singur victimă prin ceea ce vrea să creadă că este „hotărâre”, în realitate fiind doar o persoană foarte căpoasă și uneori chiar irațională.

  Nu este o afirmație gratuită aceea că așa cum ne putem face noi înșine rău nu ne va face nimeni.

  Există în Evanghelie un moment extraordinar de profund și trist: Mântuitorul Se află pe dealul din fața Ierusalimului, oraș pe care încercase din răsputeri să-l trezească și să-l salveze, iar locuitorii săi refuzaseră. Acum, El privea plângând și spunea: „De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut! Iată că vi se lasă casa pustie.”

  De gândit astăzi:

  Există o perioadă când putem ezita și putem să nu luăm chiar în serios șansele pe care le avem, însă realitatea este că va fi și un moment în care nici măcar Dumnezeu nu va mai putea să aștepte și va trebui să pună capăt tuturor lucrurilor, acel moment când va spune: „De aici înainte, cine este sfânt să fie sfânt și mai departe, cine este nesfânt să rămână nesfânt și mai departe.”

  A cincea parte - Devoțional tineri. Există o perioadă când putem ezita și putem să nu luăm chiar în serios șansele pe care le avem, însă realitatea este că va fi și un moment în care nici măcar Dumnezeu nu va mai putea să aștepte și va trebui să pună capăt tuturor lucrurilor, acel moment când va spune: „De aici înainte, cine este sfânt să fie sfânt și mai departe, cine este nesfânt să rămână nesfânt și mai departe.”
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...