Articolul precedentCine a lăsat lumina aprinsă?
  Articolul următorO inimă nouă

  Luna Mai

  Dar știu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia. Iov 19:25,27

  Dacă uneori iarna întârzie cu făcutul bagajelor și lasă câte o zăpadă să mai cadă și în perioada Paștelui, cum începe luna mai, primăvara deja nu mai poate fi amânată. Numele lunii mai (latină, maius) vine de la denumirea majores, dată de Romulus senatorilor romani. În România, luna mai este numită popular Florar. Este luna când natura nu doar se trezește, ci își schimbă fața. Încep pomii să înflorească, se albesc unele păduri de frumusețea imaculată a narciselor și reîncep multe păsări să vină la casa lor de aici. Pe lângă sărbătorirea primăverii, de câțiva ani, luna mai aduce o nouă sărbătoare. Ziua de 13 mai este trecută în calendarul românilor ca fiind Ziua Internațională a Dorului. Sărbătoarea se adresează tuturor celor care sunt departe de țară, de copilărie sau de cei dragi.

  Multă vreme, românii s-au bătut cu pumnul în piept că doar ei au noțiunea și sentimentul de dor. În realitate, orice om simte, într-o măsură mai mare sau mai mică, lipsa cuiva sau a unor locuri cu încărcătură emoțională puternică. După iubire, dorul poate că este una dintre cele mai complexe trăiri. În inima cuprinsă de dor, ceva are o imagine ideală, care vine din trecut. Este un sentiment eminamente legat de trecut. În mod normal nu îți poate fi dor de ceva ce nu ai văzut, nu cunoști, nu ai trăit. Trebuie să existe măcar o sămânță, o amintire, de obicei supradimensionată și devenită reper pentru dorințele de la un moment dat.

  De cele mai multe ori ne este dor de persoane dragi, însă avem momente când ni se face dor de gusturi sau arome, când ne dorim să retrăim întâmplări sau o anumită stare pe care am pierdut-o. Cei închiși din diferite motive trăiesc dorul de libertate, cei ținuți la pat de o boală grea simt dorul de viața banală, obișnuită, fără durere sau teamă.

  În istoria biblică regăsim de multe ori sentimentul de dor, trăit și exprimat de poporul Israel, dor mai ales după țara lor rămasă în ruină și pierdută.

  De gândit astăzi:

  Dorul pe care îl simțim cel mai frecvent ne arată ce iubim mai mult. E posibil să ne fie dor de relația pe care am avut-o cândva cu Dumnezeu sau cu cei de lângă noi. Vestea bună este că rugăciunea ne poate ajuta să retrăim acea relație, să o refacem.

  Luna Mai - Devoțional tineri. Dorul pe care îl simțim cel mai frecvent ne arată ce iubim mai mult. E posibil să ne fie dor de relația pe care am avut-o cândva cu Dumnezeu sau cu cei de lângă noi. Vestea bună este că rugăciunea ne poate ajuta să retrăim acea relație, să o refacem.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...