Articolul precedentLauda muzicală
  Articolul următorPrin ochii Lui

  Viața ca un pentatlon

  Doamne, Tu ești stânca mea, cetățuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu ești stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea! Psalmii 18:2

  Pentatlonul este o probă combinată de atletism la care participă aceiași sportivi. Este alcătuită din cinci exerciții diferite, clasamentul făcându-se prin totalizarea punctelor obținute la fiecare probă. Probele sunt: călărie, scrimă, tir, natație și cros. La vechii greci, proba de pentatlon consta în aruncarea discului, luptă, salt, alergări și aruncarea suliței.

  La momentul când s-a inițiat acest tip de întrecere, ideea a fost să conțină probe din domeniile principale ale vieții de atunci.

  Dacă am vrea să lărgim abordarea, simbolistica pentatlonului se suprapune destul de mult cu viața însăși. Din multe puncte de vedere, domeniile principale ale vieții sunt un fel de probe prin care trecem. Fiecare etapă din viață e o probă: copilăria este o luptă pentru aflarea răspunsurilor, adolescența e o grea încercare în dobândirea statutului de om major, liber să decidă pentru sine; când ești tânăr, proba de foc este să îți întemeiezi o familie, pentru ca mai târziu să te lupți zi de zi să supraviețuiești tu și ai tăi. Din clipa în care ne naștem și până în momentul când se încheie viața, suntem într-o cursă permanentă cu niște probe pe care suntem nevoiți să le câștigăm. Nu poți trece la următoarea etapă dacă rămâi blocat pe loc. Nu poți rămâne pentru totdeauna copil sau tânăr. Ești obligat să mergi din reper în reper și să câștigi fiecare părticică.

  Oricât ar vrea cineva să nu se confrunte cu toate probele, ele vor veni cu siguranță. Deși s-ar putea părea că e o luptă pentru care ne putem pregăti singuri, avem foarte mare nevoie de un antrenor. Unii oameni înțeleg acest lucru și se pregătesc, cer ajutor de la Cel care a mers înaintea lor, Isus Hristos; se lasă învățați și călăuziți de El.

  De gândit astăzi:

  Cine abordează viața ca pe un joc la întâmplare va cădea la cea mai mică probă. Cel priceput socotește totul atât de serios, încât nu pleacă singur, nu pornește fără să se înarmeze cu puterea Duhului Sfânt și nu consideră biruințele ca fiind obținute prin capacitățile lui; el știe că biruința vine de la Domnul, de aceea se încredințează în mâna Lui.

  Viața ca un pentatlon - Devoțional tineri. Cine abordează viața ca pe un joc la întâmplare va cădea la cea mai mică probă. Cel priceput socotește totul atât de serios, încât nu pleacă singur, nu pornește fără să se înarmeze cu puterea Duhului Sfânt și nu consideră biruințele ca fiind obținute prin capacitățile lui; el știe că biruința vine de la Domnul, de aceea se încredințează în mâna Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...