Pentagonul (USA)

  Vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Ioan 14:27

  Pentagonul (sediul central al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii) este cea mai mare clădire administrativă din lume. Clădirea, la data construcției, reprezenta cea mai mare suprafață construită din lume – 14 hectare.

  În fapt, Pentagonul este un oraș în sine. Aproximativ 23 000 de angajați, cadre militare și civili contribuie la planificarea și execuția planurilor de apărare a SUA. Aceștia vin zilnic din Washington D.C. și din suburbiile orașului, folosind cei peste 45 km de drumuri de acces, încorporând benzi expres pentru autobuze și unul dintre cele mai noi sisteme de metrou din țară. Angajații parchează zilnic 8 770 de mașini în curtea instituției.

  Această instituție nu este unică în lume decât poate doar prin dimensiuni. Fiecare țară mai mare sau mai mică are un departament de apărare. Unii se pregătesc să se apere, în timp ce alții lucrează mereu la strategii de război și cucerire.

  Deși armatele tuturor țărilor cumpără armament și muniție din aproximativ aceleași surse, scopul diferă esențial. Unii vor să păstreze pacea, iar alții vor să obțină mai multă tensiune și discordie.

  De ce există atât de mulți agresori care amenință viața altor semeni de-ai lor? Motivele sunt foarte diverse, dar cele mai frecvente sunt de natură religioasă. Deși pare ciudat, majoritatea războaielor lumii, inclusiv conflagrațiile mondiale, au pornit din motive religioase.

  Începând cu războiul dintre Cain și fratele său Abel, care s-a declanșat de la o jertfă și o rugăciune, și până la Jihadul de astăzi, luptele se folosesc de pretexte materiale sau teritoriale, când, de fapt, subiectul este diferența de convingeri religioase. Oricâte instituții de tip Pentagon vor exista pe lume, pacea nu va putea fi instaurată pe deplin, pentru că Singurul care poate aduce pacea este Creatorul păcii, Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  „Vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.” Aceasta este promisiunea și asigurarea cea mai credibilă. Așa declară departamentul de apărare condus de Voievodul Mihail – Mântuitorul Isus. Dacă ai teamă sau frământări, cere pace sufletească de la El! O vei primi, așa a promis!

  Pentagonul (USA) - Devoțional tineri. „Vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.” Aceasta este promisiunea și asigurarea cea mai credibilă. Așa declară departamentul de apărare condus de Voievodul Mihail – Mântuitorul Isus. Dacă ai teamă sau frământări, cere pace sufletească de la El! O vei primi, așa a promis!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...