Articolul precedentTe simți necorespunzătoare?
  Articolul următorȘtii care este?

  Cinci fete curajoase și demne

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! Matei 5:9

  Dumnezeu a spus prin Moise poporului Său că îl va duce într-o țară în care curge lapte şi miere. Din familia lui Țelofhad rămăseseră doar cele cinci fete. Ele au ajuns în Canaan. Aceste tinere femei s-au interesat de această țară. Nu le era indiferent încotro călătoreau şi ce vor găsi acolo. Ele se bucurau deja acum de acea țară. Dar exista o problemă. Erau „doar” fete, respectiv femei. Tatăl lor nu avea fii. Numai familiile cu fii aveau promisiunea că vor dobândi o moștenire în țara Canaan. Acest lucru reiese din împărțirea țării (Numeri 26:52-56).

  Dar şi familia lor trebuia să primească o parte în acea țară minunată! Astfel, ele au prins curaj şi au adus problema lor în fața lui Moise. Pentru aceasta, a fost nevoie de mult curaj. Moise era marele om al lui Dumnezeu. Aveau ele dreptul să vină cu problema lor la acest mare bărbat? Moise alesese şi alți bărbați destoinici (Exodul 18) pentru a decide în problemele poporului Israel în pustie. Dar pentru aceste tinere, problema era atât de importantă, încât nu s-au temut să meargă direct la Moise. Ele s-au prezentat cu respectul cuvenit. Erau conștiente de faptul că Dumnezeu nu poate trece cu vederea păcatul şi au recunoscut că situația lor unică era rezultatul păcatului tatălui lor. Deși nu a fost „în mijlocul cetei celor ce s-au răzvrătit împotriva Domnului, în mijlocul cetei lui Core”, totuși „a murit în pustie” în păcatul său; aceasta era cauza pentru care nu a avut fii (versetul 3). Cele cinci fiice ale sale doreau ca numele tatălui lor să dăinuie în continuare; ca fiice ale lui Israel, puneau mare valoare pe genealogia lor şi, ca urmare, pe moștenirea lor. Pentru că la Dumnezeu întotdeauna este dreptate, El l-a inspirat pe conducător să accepte cererea de bun-simț și să le includă pe lista celor ce vor primi un loc în noua lor țară.

  De gândit astăzi:

  Bunul-simț nu trebuie să elimine curajul de a pleda pentru cauzele noastre în fața nimănui. Nu tupeul, ci respectul; nu aroganța sau spiritul revendicativ, ci expunerea simplă și logică a lucrurilor ne vor aduce reușită. Nu este lipsit de importanță ca, atunci când ne prezentăm în fața unei autorități, să fi cerut deja inspirație și ajutor de la Sfătuitorul nostru suprem: Duhul lui Dumnezeu.

  Cinci fete curajoase și demne - Devoțional tineri. Bunul-simț nu trebuie să elimine curajul de a pleda pentru cauzele noastre în fața nimănui. Nu tupeul, ci respectul; nu aroganța sau spiritul revendicativ, ci expunerea simplă și logică a lucrurilor ne vor aduce reușită. Nu este lipsit de importanță ca, atunci când ne prezentăm în fața unei autorități, să fi cerut deja inspirație și ajutor de la Sfătuitorul nostru suprem: Duhul lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...