Articolul precedentCăruciorul de cumpărături
  Articolul următorNesperata lumină

  Cei șase frați ai lui David

  Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu. Isaia 43:1

  Familia celui de-al doilea împărat al poporului Israel era destul de numeroasă. David era cel mai mic dintre copiii familiei. Se știe că frații lui mai mari erau foarte prezentabili și oameni de încredere. Când profetul Samuel a fost trimis la Isai pentru a-l unge pe noul împărat cu untdelemnul simbolic, acesta a fost foarte impresionat de statura primilor copii ai familiei și s-a gândit că unul dintre ei va fi alesul. Însă niciunul nu era. Este interesant să ne imaginăm cum a fost pentru Samuel să realizeze că s-a înșelat luându-se după aparențe. La fel de interesant este să ne gândim la simțămintele lui Isai și ale copiilor lui mai mari când li s-a cerut să mai aștepte până când va veni mezinul familiei, pe care ei îl considerau neînsemnat, motiv pentru care el îi înlocuia pe cei mari în timpul evenimentelor mai importante; el era pe „tură” la oile ce trebuiau supravegheate.

  Nu știm în ce măsură i-a influențat pe frații lui David faptul că el a fost ales, și nu ei. Știm doar un eveniment ciudat: după ce David era de mulți ani împărat, avea copii mari la rândul lui, fiul său Amnon a avut parte de prietenia falsă și de manipulare din partea unui nepot al său, Ionadab, fiul lui Șimea, unul din frații mai mari ai lui David. E o posibilă manifestare de invidie și chiar de rea intenție a acestui nepot.

  Întotdeauna este un lucru greu de acceptat când cineva mai mic și mai neînsemnat în ochii noștri are parte de un tratament special, pe care am putea considera că îl meritam noi mai mult decât el.

  Totuși, de cele mai multe ori, lucrurile umile ale lumii sunt mult mai importante pentru Dumnezeu decât credem noi.

  De gândit astăzi:

  Ți s-a întâmplat să fii tratat ca cel mai mic sau cu mai puțină importanță? Ce faci de obicei când simți că ceilalți te-au lăsat pe dinafară? Nu crezi că ar fi o idee bună să te privești prin ochii lui Dumnezeu și să te întrebi: Oare ce ar putea să facă El din viața mea dacă L-aș lăsa? Ți s-a întâmplat să fii tu unul din cei șase frați mai mari și să te porți ceva mai disprețuitor cu alții mai mici? Ai fost surprins vreodată de cât de mult îi prețuiește Dumnezeu pe oamenii neajutorați și modești?

  Cei șase frați ai lui David - Devoțional tineri. Ți s-a întâmplat să fii tratat ca cel mai mic sau cu mai puțină importanță? Ce faci de obicei când simți că ceilalți te-au lăsat pe dinafară? Nu crezi că ar fi o idee bună să te privești prin ochii lui Dumnezeu și să te întrebi: Oare ce ar putea să facă El din viața mea dacă L-aș lăsa? Ți s-a întâmplat să fii tu unul din cei șase frați mai mari și să te porți ceva mai disprețuitor cu alții mai mici? Ai fost surprins vreodată de cât de mult îi prețuiește Dumnezeu pe oamenii neajutorați și modești?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.