Șase ani de medicină

  Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! Matei 5:7

  În multe domenii, pentru specializarea superioară la nivel de licență universitară, durata studiilor este de patru ani. Există însă și unele facultăți care au nevoie să programeze cursurile pe o durată mai mare, datorită complexității domeniului studiat, ca de exemplu medicina, arhitectura și altele.

  Dacă toate celelalte domenii de activitate necesită acumulare de informații sau îndemânare, domeniul medicină presupune și un antrenament sufletesc foarte important. Este mai mult decât o ocupație, fiindcă solicită nu doar o foarte temeinică învățare și înțelegere a funcționării organismului, a bolilor, a tratamentelor și a implicațiilor unei boli, ci și capacitatea de a personaliza totul la fiecare pacient în parte. Nicio construcție din lume, din niciun domeniu, nu este atât de unică precum omul. Peste toate aceste abilități, este obligatoriu ca un medic să-și dezvolte capacitatea de empatie și echilibru, altfel nu va fi decât un mecanic de oameni. Este adevărat că există și medici pregătiți insuficient sau fără capacitatea de a simți compasiune, dar, din fericire, numărul lor este destul de mic, fiindcă această vocație, încet, încet, elimină pe cei ce nu pot să se dedice complet.

  Ar fi de așteptat ca o doză mai mare de responsabilitate să îl caracterizeze pe un student la medicină și, în decursul celor șase ani de pregătire de bază, să își clarifice dacă simte vocația sau doar avantajele sociale ori financiare și, în mod corect, să rămână în domeniu doar dacă are convingerea că e gata să ofere totul de dragul salvării oamenilor.

  Interesant este faptul că oricine, chiar și cineva fără pregătire medicală specială, poate completa prin empatie eforturile medicale pentru un om care trece prin suferință. Nu trebuie să fi urmat șase ani de facultate ca să poți fi alături de cineva care se recuperează după o traumă; oricare dintre noi poate vizita și susține o persoană care necesită asistență îndelungată; putem oferi o atitudine optimistă, pozitivă și putem folosi mijloacele de care dispunem pentru a ușura situația de boală a cuiva.

  De gândit astăzi:

  Gândește-te la declarația Mântuitorului: „Am fost bolnav și ați venit pe la Mine.”

  Șase ani de medicină - Devoțional tineri. Gândește-te la declarația Mântuitorului: „Am fost bolnav și ați venit pe la Mine.”
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...