Articolul precedentÎnvățând de la Maria
  Articolul următorMare în ochii lui Dumnezeu

  Numărul imperfecțiunii omului

  Încredințează-ți soarta în mâna Domnului şi El te va sprijini! Psalmii 55:22

  În strădania lor de a se cunoaște și evalua pe o scară universală, oamenii au inventat tot felul de sisteme și de pseudoștiințe. Una dintre aceste așa-zise științe este numerologia. Nu este exclus ca promotorii acestei teorii să fi făcut o legătură între cele câteva numere simbolice din istoria biblică și practici de ghicire păgână. S-a ajuns la credința că numerele ne influențează destinul și caracterul. În credința unor popoare, numerele patru și treisprezece reprezintă ceva nefast, ghinionul.

  În simbolistica biblică, întâlnim o importanță mai specială în privința unor numere sau cifre și, într-o oarecare măsură, acestea au fost asumate în multe culturi creștine. De exemplu, numărul trei reprezintă Dumnezeirea, Trinitatea; numărul șapte este considerat numărul desăvârșirii, 666 reprezintă anticristul și numărul șase este văzut ca un simbol al omului.

  Cert este că dintotdeauna s-a pornit de la o realitate, un adevăr și s-a ajuns la multe speculații, în funcție de interesele interpreților. Când Biblia folosește anumite numere, ele sunt doar simboluri pentru ca omul să facă mai ușor conexiunile cu adevărul. Când omul inventează „marea știință” numită numerologie, el transformă orice număr și orice cifră în profeții, calcule ale destinului, formule magice, care ne pot influența, dar prin care și noi putem determina viitorul. Se fac incredibile conexiuni la influența astrelor și a altor elemente din lumea ocultă.

  În sine, nu este o mare pierdere dacă cineva nu știe sau nu înțelege foarte bine semnificația numerelor, nici măcar a celor din Biblie. Dumnezeu a lăsat profețiile și împlinirea lor cu scopul de a întări credința noastră în El. El nu a transformat calcule profetice în condiții de mântuire. Dar este o adevărată capcană aceea de a da mai multă importanță și puteri malefice unor numere vehiculate prin pseudo­științe. Un creștin nici nu ar trebui să cocheteze cu astfel de inepții.

  De gândit astăzi:

  Nu pierde vremea făcând deducții și calcule numerologice, astrologice sau previziuni astrale. Nu e treaba noastră să știm vremurile sau soroacele, declară Evanghelia. Ceva mai simplu și mai exact decât asta crezi că e?

  Numărul imperfecțiunii omului - Devoțional tineri. Nu pierde vremea făcând deducții și calcule numerologice, astrologice sau previziuni astrale. Nu e treaba noastră să știm vremurile sau soroacele, declară Evanghelia. Ceva mai simplu și mai exact decât asta crezi că e?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...