Capitala cu șase sectoare

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam… Eu te pusesem deoparte. Ieremia 1:5

  Marile orașe ale lumii sunt împărțite în funcție de filosofia administrației tradiționale. Este foarte greu să structurezi un oraș, o mare capitală construită pe un model latin (dezordonat) și să o reorganizezi în stil britanic (străzi aliniate perfect și intersecții în unghi drept). Există orașe împărțite pe zone concentrice sau pe ranguri de cartiere. În oricare însă vei întâlni zonele 0,1,2,3,4,5,6…

  Bucureștiul este una dintre capitalele împărțite sub forma unor felii de pizza. Toate cele șase sectoare pornesc dintr-un punct central, apoi se lărgesc spre periferie. Astfel că fiecare sector are toate categoriile (toate tipurile) de zonă: și zona zero, și zona 5, până la mahala, sau periferie.

  Dacă ar vrea cineva acum să restructureze metropola, i-ar fi imposibil. Oricâtă energie s-ar consuma, nici măcar la nivelul străzilor secundare nu se mai poate face prea mult, cu atât mai puțin la aspectul general. Cel mai sigur și posibil lucru care se poate face este curățenia și reașezarea ordinii, educarea comportamentului. Dar, din păcate, edilii acestor mari orașe nu au realismul necesar și se blochează efectiv, fără să mai facă nici măcar ce se poate.

  Un fel de edil suntem fiecare dintre noi pentru viața proprie. Când suntem mici, alții (părinți, rude, colegi, prieteni) creează cumva structura noastră de bază. Când creștem și devenim suficient de independenți, descoperim că ceva ne caracterizează și ne diferențiază de ceilalți; atunci putem fi mulțumiți sau e posibil să ne dorim schimbări radicale. Înțelegem destul de repede că unele lucruri sunt greu spre imposibil de reconstruit; dar vom vedea că avem foarte multe alte oportunități, pe care ar fi bine să nu le irosim, blocați în ceea ce nu se mai poate schimba.

  De gândit astăzi:

  Un cugetător foarte profund (Reinhold Niebuhr) a sintetizat acest lucru astfel: „Doamne, dă-mi puterea să schimb ceea ce se poate schimba, dă-mi curajul să accept ceea ce nu se poate schimba și dă-mi înțelepciunea să fac diferența dintre ele!” Noi nu avem motive să renunțăm. Chiar dacă ni se pare imposibil să mai schimbăm ceva, nu trebuie să uităm că ceea ce la oameni este cu neputință este posibil la Dumnezeul nostru.Un cugetător foarte profund (Reinhold Niebuhr) a sintetizat acest lucru astfel: „Doamne, dă-mi puterea să schimb ceea ce se poate schimba, dă-mi curajul să accept ceea ce nu se poate schimba și dă-mi înțelepciunea să fac diferența dintre ele!” Noi nu avem motive să renunțăm. Chiar dacă ni se pare imposibil să mai schimbăm ceva, nu trebuie să uităm că ceea ce la oameni este cu neputință este posibil la Dumnezeul nostru.

  Capitala cu șase sectoare - Devoțional tineri. Un cugetător foarte profund (Reinhold Niebuhr) a sintetizat acest lucru astfel: „Doamne, dă-mi puterea să schimb ceea ce se poate schimba, dă-mi curajul să accept ceea ce nu se poate schimba și dă-mi înțelepciunea să fac diferența dintre ele!” Noi nu avem motive să renunțăm. Chiar dacă ni se pare imposibil să mai schimbăm ceva, nu trebuie să uităm că ceea ce la oameni este cu neputință este posibil la Dumnezeul nostru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...