Articolul precedentDomnul ascultă
  Articolul următorCine este înțelept?

  Steaua evreilor

  Dar pentru voi, care vă temeți de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui. Maleahi 4:2

  În perioada dinaintea Holocaustului, toți evreii erau obligați să poarte ca semn distinctiv „Steaua lui David”, cusută pe haină, în partea stângă a pieptului. Inițial, se presupune că acest model geometric (două triunghiuri simetrice, suprapuse) era folosit pentru a întări scuturile de luptă ale evreilor; o asemenea structură de rezistență permitea scutului să nu poată fi îndoit ori deformat de loviturile primite. Scuturile construite astfel, având șase puncte de rezistență, erau deosebit de puternice. O a doua interpretare istorică a semnului „Steaua lui David” este cea referitoare la regele David și schimbarea alfabetului ebraic. Regele David ar fi avut imprimate pe scutul de luptă prima și ultima literă din numele său, adică două litere D. În vechiul alfabet ebraic, litera D era reprezentată sub forma unui triunghi echilateral. Cele două litere D, în forma lor ebraică veche, au fost suprapuse, dând astfel naștere semnului numit „Scutul lui David”, hexagrama sub aspectul stelei cu șase colțuri.

  Este foarte grăitoare transformarea unui semn al protecției și al regalității din cea mai bună perioadă a evreilor într-un semn al condamnării și al morții. Când evreii au devenit obiectul epurării etnice, „Steaua lui David” era un fel de țintă cusută pe pieptul purtătorului. Nu se mai punea problema dacă acea persoană va deveni victima persecuției, ci doar când se va întâmpla acest lucru.

  Cu toate grozăviile lui, Holocaustul a fost învins și oprit. Când nimeni nu mai spera, a venit eliberarea și multe mii de purtători ai semnului ucigaș au făcut din el un simbol al izbăvirii, dar și un semn că nu vor uita niciodată. Este semnul care spune foarte clar că o astfel de grozăvie nu se va mai repeta vreodată cu nimeni.

  Nu știm în ce măsură oamenii chiar sunt capabili și dispuși să învețe. Speranța rămâne totuși la Cel care i-a scos din cuptor pe copiii Lui de fiecare dată când mai era nevoie de ei în valea acestei lumi.

  De gândit astăzi:

  Ai văzut sau ai participat vreodată la persecutarea sau discriminarea cuiva? Ai fost o astfel de victimă? Indiferent de pe ce poziție ai cunoscut acest rău, fă tot ce poți pentru ca el să nu se mai întâmple nimănui în jurul tău.

  Steaua evreilor - Devoțional tineri. Ai văzut sau ai participat vreodată la persecutarea sau discriminarea cuiva? Ai fost o astfel de victimă? Indiferent de pe ce poziție ai cunoscut acest rău, fă tot ce poți pentru ca el să nu se mai întâmple nimănui în jurul tău.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...