Rafting pe șase grade de dificultate

Dar Domnul este turnul meu de scăpare, Dumnezeul meu este stânca mea de adăpost. Psalmii 94:22

Printre alte sporturi pentru iubitorii de adrenalină, există un sport de apă care se desfășoară pe ape curgătoare, râuri și pâraie de munte. O grupă de doritori într-o ambarcațiune rigidă sau pneumatică, echipați cu vestă de salvare, cască de protecție și padele (vâsla specifică), coboară pe cursul unui râu cu albie sinuoasă și debit rapid. În funcție de pregătirea participanților, se optează pentru diverse grade de dificultate. Acest sport se numește rafting.

Există șase clase de râuri: clasa I – grad de dificultate ușor; clasa II – grad de dificultate novice; clasa III – grad de dificultate intermediar; clasa IV – grad de dificultate avansat; clasa V – grad de dificultate expert; clasa VI – grad de dificultate extrem de greu de navigat.

În cadrul coborârii printre obstacole și valuri sau cascade, este foarte posibilă răsturnarea ambarcațiunii și, implicit, accidentarea.

Destul de interesant este faptul că, încă de la startul activității, celor ce vor participa li se prezintă riscurile și, cu toate că probabilitatea de a avea loc un accident este de aproape 90%, ei totuși vor să pornească în această aventură. Te întrebi probabil de ce. Răspunsul e simplu: există oameni care sunt dependenți de adrenalină și de situații riscante. Acești oameni preferă să meargă pe muchia drumului decât pe mijlocul lui. Pentru ei, o zi fără riscuri este o zi banală.

Din fericire, acești împătimiți nu se manifestă și pe plan spiritual în aceeași manieră. Evident că există și excepții.

Dar sunt destul de mulți creștini care preferă să trăiască la limită; aleg mereu extremele și experiențele în care se expun. Fac acest lucru din prea mare încredere în puterile proprii, dar și pentru că subestimează puterea celui rău de a distruge. Nu prea folosește la nimic regretul după ce se petrec situații iremediabile.

De gândit astăzi:

„Cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.” Iar dacă acest avertisment nu este suficient, iată încă unul: „Potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.” Adrenalina pe plan spiritual duce la moarte, nu mai e vorba de un joc.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor