Articolul precedentDe la întuneric la lumină
  Articolul următorIertat și schimbat

  Rafting pe șase grade de dificultate

  Dar Domnul este turnul meu de scăpare, Dumnezeul meu este stânca mea de adăpost. Psalmii 94:22

  Printre alte sporturi pentru iubitorii de adrenalină, există un sport de apă care se desfășoară pe ape curgătoare, râuri și pâraie de munte. O grupă de doritori într-o ambarcațiune rigidă sau pneumatică, echipați cu vestă de salvare, cască de protecție și padele (vâsla specifică), coboară pe cursul unui râu cu albie sinuoasă și debit rapid. În funcție de pregătirea participanților, se optează pentru diverse grade de dificultate. Acest sport se numește rafting.

  Există șase clase de râuri: clasa I – grad de dificultate ușor; clasa II – grad de dificultate novice; clasa III – grad de dificultate intermediar; clasa IV – grad de dificultate avansat; clasa V – grad de dificultate expert; clasa VI – grad de dificultate extrem de greu de navigat.

  În cadrul coborârii printre obstacole și valuri sau cascade, este foarte posibilă răsturnarea ambarcațiunii și, implicit, accidentarea.

  Destul de interesant este faptul că, încă de la startul activității, celor ce vor participa li se prezintă riscurile și, cu toate că probabilitatea de a avea loc un accident este de aproape 90%, ei totuși vor să pornească în această aventură. Te întrebi probabil de ce. Răspunsul e simplu: există oameni care sunt dependenți de adrenalină și de situații riscante. Acești oameni preferă să meargă pe muchia drumului decât pe mijlocul lui. Pentru ei, o zi fără riscuri este o zi banală.

  Din fericire, acești împătimiți nu se manifestă și pe plan spiritual în aceeași manieră. Evident că există și excepții.

  Dar sunt destul de mulți creștini care preferă să trăiască la limită; aleg mereu extremele și experiențele în care se expun. Fac acest lucru din prea mare încredere în puterile proprii, dar și pentru că subestimează puterea celui rău de a distruge. Nu prea folosește la nimic regretul după ce se petrec situații iremediabile.

  De gândit astăzi:

  „Cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.” Iar dacă acest avertisment nu este suficient, iată încă unul: „Potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.” Adrenalina pe plan spiritual duce la moarte, nu mai e vorba de un joc.

  Rafting pe șase grade de dificultate - Devoțional tineri. „Cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.” Iar dacă acest avertisment nu este suficient, iată încă unul: „Potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.” Adrenalina pe plan spiritual duce la moarte, nu mai e vorba de un joc.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...