Articolul precedentMama
  Articolul următor„Senzorul” înțelepciunii

  Războiul de șase zile

  Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. 1 Timotei 1:15

  E cunoscută atmosfera de război având ca subiect Israelul. Războiul de Șase Zile a fost un conflict armat între Israel și alianța formată din statele arabe: Egipt, Iordania și Siria. Acest război s-a desfășurat între 5 și 10 iunie 1967. În urma victoriei militare asupra coaliției arabe, Israelul a ocupat Fâșia Gaza, Peninsula Sinai, Platoul Golan și Cisiordania. Războiul de Șase Zile a fost cel de-al treilea conflict armat arabo-israelian.

  Un rol extrem de important în câștigarea războiului l-a avut generalul Moshe Dayan, cel care, la întoarcerea israeliților în Ierusalim, a declarat cu jurământ: „Ne-am întors ca să nu mai plecăm niciodată.” Aceasta este decizia fermă a tuturor evreilor de atunci și până astăzi.

  Acest război putea fi evitat, iar temele de negociere și acuzațiile din zilele noastre ar putea să nu mai existe. Conducătorii de atunci ai Israelului au sperat că puterile mondiale ale momentului vor interveni și vor modera rezolvarea abuzului făcut de armata aliată arabă atunci când a blocat calea de acces spre teritoriul israelit dinspre mare. În lipsa unor semne de ajutor, armata încă nerecunoscutului nou stat Israel s-a mobilizat și a rezolvat problema cu toate resursele proprii.

  S-a comentat ulterior cu privire la lipsa de promptitudine și de implicare a statelor care puteau preveni o acțiune sângeroasă și la limită.

  Din păcate, nu doar în zona politicii globale au loc astfel de ezitări și atitudini indiferente, fals neutre. Se întâmplă aceste lucruri în familii. Se petrec de asemenea în sfera socială, dar și în cercul bisericii, al credinței.

  Sunt semnale și strigăte de ajutor pe care le auzim, dar preferăm să adoptăm poziția struțului.

  De gândit astăzi:

  Când vei auzi un strigăt de ajutor, când vei vedea un abuz petrecându-se lângă tine, nu trece nepăsător și nu lăsa pe cineva să facă greșeli din disperare fără să cauți o modalitate de a te implica sau de a găsi pe cineva în măsură să acorde ajutor.

  Războiul de șase zile - Devoțional tineri. Când vei auzi un strigăt de ajutor, când vei vedea un abuz petrecându-se lângă tine, nu trece nepăsător și nu lăsa pe cineva să facă greșeli din disperare fără să cauți o modalitate de a te implica sau de a găsi pe cineva în măsură să acorde.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.