Articolul precedentProtecția lui Dumnezeu
  Articolul următorFii înțelept!

  6! 6! Vine Poliția!

  Căci Tu ești bun, Doamne, gata să ierți şi plin de îndurare cu toți cei ce Te cheamă. Psalmii 86:5

  O expresie pe care o întâlnești prima dată în pauzele școlare la joaca dintre copii, apoi se aude în cercurile celor ce participă la diverse infracțiuni. Expresia este repetarea cifrei șase foarte repede și abia șoptit. Este vorba de un semnal codificat, care poate fi tradus în felul următor: atenție, părăsiți zona sau încetați ceea ce faceți și ascundeți-vă pentru că se apropie un om al legii. La auzirea acestui semnal, de regulă, dacă au timp, infractorii se fac nevăzuți; dacă timpul e foarte scurt, atunci se detașează de tot ce ar putea fi incriminator pentru ei la un eventual control.

  Această expresie nu este întâlnită în gura cuiva care se ocupă cu lucruri pozitive, ci trădează aproape de fiecare dată o faptă cel puțin la limita răului, dacă nu în mod clar ilegală. Când hoții merg la furat, cineva, un om din echipă, rămâne într-o zonă de unde poate supraveghea și observa o eventuală apariție nedorită și dă semnalul; cel ce face acest lucru se cheamă că „stă de șase”. Lumea de azi este plină de oameni care vor să facă răul, dar nu doresc să-și asume consecințele. Există multe infracțiuni care se pot petrece accidental, neintenționat, din cauza unor conjuncturi nefericite. În mod sigur furtul nu intră în categoria relelor făcute accidental, ci e o acțiune programată, intenționată, din acest motiv este un rău cu atât mai grav. În unele țări mai radicale, furtul este pedepsit cu tăierea mâinii.

  Este greu de crezut că cineva dintre noi nu a fost vreodată victima unui hoț. Cineva spunea despre hoți că sunt cei mai fără inimă dintre oameni.

  Întrebarea este: De ce aleg oamenii să fure? Răspunsuri posibile: din egoism fără milă, din lene, din cauza unui caracter defect și, în foarte rare situații, din cauza unei nevoi de hrană sau de lucruri de strictă necesitate.

  Atitudinea descrisă de „6! 6!” este una posibilă și în alte fapte de-ale omului. Dacă ar fi posibil, unii dintre oameni ar fi tentați să o folosească și pentru a se ascunde de Dumnezeu. Nu se știe dacă Adam, Eva, Cain, David au folosit acest cod al infractorilor, dar atitudinea a fost în această cheie.

  De gândit astăzi:

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  6! 6! Vine Poliția! - Devoțional tineri. Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...