Articolul precedentCe am învățat de la un uragan?
  Articolul următorCât mai sus

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt… vă va învăța toate lucrurile. Ioan 14:26

  Luigi Pirandello scrie un scenariu foarte interesant: în timp ce un regizor se pregătea să înceapă repetiția la o piesă de teatru, s-a trezit cu o familie care începe să-și spună povestea ciudată și declară că este în căutarea unui autor care să scrie povestea lor. Regizorul se oferă să asculte și să pună în scenă viața acelei familii, doar că, pe măsură ce asculta povestea, înțelegea că personajele din fața lui aveau în spate o suită de grozăvii pe care, direct sau indirect, le mărturiseau, autoincriminându-se.

  Concluzia acestei întâmplări este că foarte rar lucrurile rămân până la sfârșit așa cum erau la prima vedere. Nu poți ști dinainte ce se ascunde după un început interesant al unei povești de viață. Prin urmare, este destul de riscant să îți asumi un contract cu persoane pe care nu le cunoști suficient de bine.

  Nu întâmplător în societățile civilizate copiii sunt educați să nu interacționeze și să nu dea crezare persoanelor necunoscute. Chiar și tinerii devin de multe ori victime ale interacțiunii, ale dialogului cu persoane aparent inofensive, uneori chiar cu aparență de oameni aflați în nevoie. Aparenta vulnerabilitate este una dintre metodele de contact ale distribuitorilor de droguri. Ei pornesc de la a obține compătimirea cuiva de bună-credință, pentru ca mai târziu să treacă la șantaj și la forțarea unor compromisuri.

  Pentru a fi în deplină siguranță, nu este suficient să te bazezi pe intuiția proprie și pe simțurile tale; e nevoie de mai mult; este necesară o capacitate de precauție, care se dezvoltă și se hrănește din experiența omului cu Duhul lui Dumnezeu. Nimic din capacitățile noastre obișnuite nu este atât de eficace în a pătrunde dincolo de măștile după care se ascund semenii noștri. Nu este o idee bună să-i suspectăm pe toți cei pe care îi întâlnim, însă ceea ce putem să știm sigur e faptul că noi, doar cu înțelepciunea noastră, putem să fim înșelați; acest lucru ne va ajuta să fim precauți. Avem dreptul să căutăm certitudini și să punem sub semnul întrebării ceea ce este nou sau necunoscut în viața noastră.

  De gândit astăzi:

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Șase personaje în căutarea unui autor - Devoțional tineri. Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...