Dumnezeul lui Israel dă poporului Său tărie şi mare putere. Psalmii 68:35
Se consideră că bateria a fost inventată cu foarte multă vreme înainte de a fi fabricată pe scară mai largă și folosită efectiv. La începutul construcției de automobile, acestea erau dotate cu o baterie de numai șase volți, fiindcă pornirea mașinii se făcea manual, și nu electric, cum se întâmplă astăzi.
Istoria bateriei conține câteva date-reper. În 1748, Benjamin Franklin folosește pentru prima dată termenul „baterie” pentru a descrie o serie de farfurii de sticlă încărcate cu sarcină electrică. În 1800, savantul italian Alessandro Volta inventează „pila voltaică”. Aceasta este strămoșul bateriilor electrice. În 1859, Gaston Platé inventează prima baterie care putea fi reîncărcată. Recent, în 2016, au apărut bateriile de tip litiu-aer și litiu-sticlă, așa-numitele nanolite. Oamenii de știință declară unanim că istoria bateriei se va mai scrie multă vreme de acum înainte.
Într-o proporție covârșitoare, toate instrumentele, aparatele și computerele de orice fel se bazează pe o baterie. Oricât de performante ar fi un procesor și o navă spațială, aceste realizări se bazează în totalitate pe niște minuscule sau, după caz, gigantice baterii. Nici pe lună nu s-ar fi putut pleca dacă nu se inventau bateriile care se încarcă de la lumina soarelui (fotovoltaice).
Lucrul cel mai interesant în această mică istorie tehnică este însemnătatea unei surse de energie portabile (la purtător) și faptul că orice baterie trebuie să fie încărcată dintr-o sursă preexistentă. Unii oameni chiar se bazează pe o mică baterie, un electrostimulator cardiac, altfel ar muri.
Bateria este un simbol foarte puternic, este cel mai bun simbol al energiei de viață venite de la Făcătorul nostru. Noi, prin viața trăită mai atent sau mai dezordonat, putem lungi durata de viață sau o putem scurta. Putem scurtcircuita energia pe care o avem și astfel o epuizăm inutil și într-un timp mult mai scurt prin nopți pierdute, prin program dezordonat, prin dezechilibru între timpul de lucru și cel de odihnă, precum și prin orice obiceiuri alimentare sau de comportament.
De gândit astăzi:
Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.