Bateria de șase volți

  Dumnezeul lui Israel dă poporului Său tărie şi mare putere. Psalmii 68:35

  Se consideră că bateria a fost inventată cu foarte multă vreme înainte de a fi fabricată pe scară mai largă și folosită efectiv. La începutul construcției de automobile, acestea erau dotate cu o baterie de numai șase volți, fiindcă pornirea mașinii se făcea manual, și nu electric, cum se întâmplă astăzi.

  Istoria bateriei conține câteva date-reper. În 1748, Benjamin Franklin folosește pentru prima dată termenul „baterie” pentru a descrie o serie de farfurii de sticlă încărcate cu sarcină electrică. În 1800, savantul italian Alessandro Volta inventează „pila voltaică”. Aceasta este strămoșul bateriilor electrice. În 1859, Gaston Platé inventează prima baterie care putea fi reîncărcată. Recent, în 2016, au apărut bateriile de tip litiu-aer și litiu-sticlă, așa-numitele nanolite. Oamenii de știință declară unanim că istoria bateriei se va mai scrie multă vreme de acum înainte.

  Într-o proporție covârșitoare, toate instrumentele, aparatele și computerele de orice fel se bazează pe o baterie. Oricât de performante ar fi un procesor și o navă spațială, aceste realizări se bazează în totalitate pe niște minuscule sau, după caz, gigantice baterii. Nici pe lună nu s-ar fi putut pleca dacă nu se inventau bateriile care se încarcă de la lumina soarelui (fotovoltaice).

  Lucrul cel mai interesant în această mică istorie tehnică este însemnătatea unei surse de energie portabile (la purtător) și faptul că orice baterie trebuie să fie încărcată dintr-o sursă preexistentă. Unii oameni chiar se bazează pe o mică baterie, un electrostimulator cardiac, altfel ar muri.

  Bateria este un simbol foarte puternic, este cel mai bun simbol al energiei de viață venite de la Făcătorul nostru. Noi, prin viața trăită mai atent sau mai dezordonat, putem lungi durata de viață sau o putem scurta. Putem scurtcircuita energia pe care o avem și astfel o epuizăm inutil și într-un timp mult mai scurt prin nopți pierdute, prin program dezordonat, prin dezechilibru între timpul de lucru și cel de odihnă, precum și prin orice obiceiuri alimentare sau de comportament.

  De gândit astăzi:

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Bateria de șase volți - Devoțional tineri. Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...