Articolul precedentCredința lui Rahav
  Articolul următorDe ce te implici?

  Șase sticle într-un bax

  „Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul, care are milă de tine. Isaia 54:10

  Cine dintre noi nu a cumpărat măcar o dată un bax de sticle cu apă, suc, ulei etc.? La magazinele mari, nici nu mai e nevoie să ridici baxul pe banda de la casă, ci este scanat din cărucior. Ideea de bax a fost inventată de lanțurile de magazine pentru a încuraja consumul. În multe locuri nu mai găsești unele produse la bucată, deși nu ai nevoie de un bax întreg.

  Este cultura consumului. Totul astăzi este la pachet/bax, de la banala hârtie igienică până la garniturile de mobilă. Fenomenul nu este unul care privește doar mărfurile, produsele de consum, ci, din nefericire, și oamenii. Oamenii sunt sacrificați în jocurile politice, la pachet; regiuni sau chiar țări întregi sunt vândute marilor puteri economice. Muncitori sau copii sunt oferiți ca niște baxuri de carne vie sau unelte. Teoria cu valoarea fiecărei ființe umane nu mai este nici măcar teorie. Știi cumva care este prețul unui om? Citește despre despăgubirile pe care le oferă o companie aviatică familiei unui pasager care a murit la prăbușirea aeronavei. Suma cea mai mare oferită ca despăgubire a fost de aproximativ două milioane de dolari. Astăzi, la cumpărarea biletului, mai ales la cursele low-cost, pasagerul este în mod implicit de acord să nu primească despăgubire nici pentru bagajele pierdute, cu atât mai puțin pentru pierderea vieții. Omul a devenit o cantitate neglijabilă.

  Asta se întâmplă în lumea noastră decăzută și comercială, nu și în lumea lui Dumnezeu. Prin reprezentarea făcută de Mântuitorul, în timpul trăirii Lui pe pământ, Dumnezeu a demonstrat că prețul unei ființe umane este egal cu viața Fiului lui Dumnezeu. Dacă un singur om ar fi fost păcătos și pierdut și cerea ajutor, ar fi fost salvat; Isus Hristos ar fi murit pentru a salva chiar și numai un om. Poți realiza care este valoarea noastră în ochii Tatălui nostru ceresc? Cum ar trebui să ne simțim știind acest lucru?

  De gândit astăzi:

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu… că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...