Articolul precedentBinecuvântări deghizate
  Articolul următorRaspuns pentru suflet

  La ora șase începe programul TV

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Isaia 60:1

  Potrivit unei legi tacite a marilor trusturi de presă, a televiziunilor în special, la ora șase dimineața se dă startul programului zilnic. Dacă după miezul nopții se reiau unele emisiuni, la ora șase se pornesc matinalele și toate emisiunile de știri. În puține cazuri, conținutul informațiilor este nou, în puține cazuri apar știri extraordinare produse peste noapte, prin urmare, noul program este despre vechiul program. În așteptarea evenimentelor de azi, vorbim despre cele de ieri. Cum nu prea se obișnuiește să se vorbească despre viitor, cea mai mare parte a emisiunilor întorc trecutul apropiat pe toate părțile. Dacă ai vrea, fără să-ți propui acest lucru, ai reuși până seara să redai din memorie, cuvânt cu cuvânt, majoritatea știrilor. Ca privitori, nu realizăm cât de mult ne consumă din energie calitatea de spectator la TV. Nu suntem conștienți cât de profund ne afectează atitudinea și crezul personal sumedenia de falsuri sau prezentări negative pe care le servim într-o zi. Devenim plictisiți într-o lume a divertismentului; stingem creativitatea privind la o imensitate de idei și înfăptuiri extraordinare. Astăzi, orice lucru bun, oricât de pozitiv și de constructiv ar fi, necesită efort, decizii consecvente și chiar solicitante. Este un efort destul de mare să citești o pagină din Biblie sau dintr-o carte fără să privești la un ecran de telefon sau televizor. Îți trebuie destul de multă voință să reduci din orele petrecute privind la filme sau orice alte tipuri de emisiuni, chiar știri, și să petreci o jumătate de oră pe zi jucându-te cu un copil sau dialogând pur și simplu cu cineva din familie. Uneori avem impresia că nu există o linie de demarcație între realitatea vieții noastre și realitatea de pe ecran, deși această diferență este enormă. Totuși, cea mai mare pierdere pe care o suferim în „lagărul show-urilor TV” este legătura noastră cu Dumnezeu. Rugăciunile durează secunde, iar lectura Bibliei, cel mult câteva minute pe săptămână. Este disperat de mare pierderea.

  De gândit astăzi:

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...