Articolul precedentRecunoștință
  Articolul următorFii folositor!

  Șase zile, tot lucrul tău

  Soarele tău nu va mai asfinți şi luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie. Isaia 60:20

  În porunca privitoare la sfințirea Sabatului este o expresie foarte importantă: „Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău.” Dacă am împărți procentual timpul, săptămâna, noi avem șase părți din șapte, un procent covârșitor. Este acel timp pe care Creatorul a decis să îl pună la dispoziția omului, pentru a-l administra conform alegerilor lui. Noi putem stabili planul, prioritățile, programul etc. Decizia privitoare la timp este una dintre cele mai importante pe care le poate lua cineva. Deși Dumnezeu putea foarte simplu să ofere omului un program la secundă pentru zilele lui, nu a făcut acest lucru. Este una dintre cele mai mari dovezi de respect din partea Lui față de viața noastră. El Și-a dorit să nu facem abuzuri și nici să nu irosim ceva atât de prețios cum sunt clipele vieții. Ne-a oferit îndrumări, ne-a învățat metode prin chiar exemplul Mântuitorului despre cum se începe ziua, despre cum se petrece timp cu ceilalți, dar și cu sine. Dacă am studia mai mult programul Lui, am găsi echilibru și conținut de importanță maximă.

  Este ciudat cum, deși noi avem șase zile din cele șapte pentru lucrul nostru, unii oameni o consumă și pe cea de-a șaptea, deși acea zi nu este a lor, ci Îi aparține lui Dumnezeu!

  Trăim o perioadă în care ceea ce numim „criză de timp” se manifestă foarte evident. Nu știm dacă este o criză reală sau doar o impresie prin care justificăm un program haotic sau neînțelept. Cert este că cei mai mulți dintre noi nu ne stabilim priorități; ne comportăm reactiv la întâmplările pe care le întâlnim. Programul nostru se bazează pe întâmplare. Nevoia noastră cea mai stringentă, într-o societate agitată și ocupată, este aceea de a învăța să ne ordonăm prioritățile. Psalmistul se ruga foarte concret în sensul acesta: „Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!” O minte stresată și împărțită în toate direcțiile este vlăguită și incapabilă să pună ordine în viața de zi cu zi.

  De gândit astăzi:

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...