Articolul precedentNu te îngrijora, Domnul face față!
  Articolul următorAlege dreptatea!

  Parola din minimum șase caractere

  Domnul tămăduiește pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile. Psalmii 147:3

  Pentru cei care au traversat mai multe decenii, cel puțin două, amintirea despre primele dispozitive inteligente (telefoane sau tablete, computere personale) are câteva elemente interesante. Inițial, chiar și la crearea unei adrese de e-mail sau a unui cont on-line exista un minimum de caractere. Pentru o vreme, acest minimum a fost de șase caractere. Trebuia să existe o combinație de litere și cifre. În scurt timp, odată cu apariția și înmulțirea hackerilor, nu a mai fost acceptată vreo parolă mai scurtă de opt caractere, în care să existe litere, cifre și semne diverse. Acum se discută de 20-23 de caractere pentru o parolă sigură. Unde se va ajunge? La aberații, evident. Însă, culmea, acele aberații vor fi nu doar necesare, ci și oarecum obligatorii dacă vrei să deții un cont în lumea digitală.

  Să vorbim despre parolă (password)! Este bine știut că spărgătorii de conturi (hackerii) pornesc inițial de la presupuneri simple. Omul naiv, cum suntem majoritatea, alege drept parolă ceva care să-i fie familiar și ușor de ținut minte. Știați că există pe lume cel puțin tot atâtea conturi inutilizabile câte există astăzi active? Aceasta se întâmplă pentru că oamenii uită parola. Acum există ceva mai multe modalități de recuperare a unei parole uitate, dar, în trecut, soluția era altă adresă, alt cont, altă parolă.

  Dacă am vrea să aplicăm spiritual ca pe o parabolă ideea parolei uitate, ne-am putea gândi la domenii din viața personală în care avem nevoie de securitate maximă. Spre exemplu, în domeniul păcatelor pe care doar noi le știm și pe care I le mărturisim lui Dumnezeu. Ne dorim să nu le mai spunem nimănui (dacă ele nu implică greșeli față de alte persoane sau aspecte publice). Dumnezeu promite că le va arunca pe fundul mării și că nu Își va mai aduce aminte de ele. Cum este acest sistem de secretizare al Mântuitorului tău? Nu-i așa că este liniștitor?

  De gândit astăzi:

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...