Articolul precedentDespărțirea nu va mai fi!
  Articolul următorA ști și a face!

  6 din 49

  Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în țara umbrei morții răsare o lumină. Isaia 9:2

  Știai că la jocul LOTO 6/49 se extrag de fapt șapte cifre? În momentul acceptării unui bilet LOTO 6/49, terminalul produce un număr întâmplător de șapte cifre, care este numărul NOROC. Participantul poate să joace un număr NOROC sau mai multe – până la 64 000 de numere. Acest lucru se datorează unei extensii cu o altă variantă de joc, bazată nu pe opțiunea jucătorului la Loto, ci pe hazard/noroc. Chiar dacă jucătorul vrea să parieze mai multe variante, punctul de plecare este cel afișat la întâmplare de mașinăria care selectează bilele cu numere. Este un tâlc interesant aici: jocul întâmplării îți oferă un bonus, pentru ca apoi tu să fii prins în capcana mai multor variante și, deci, să investești mai mulți bani la întâmplare.

  O tragedie cu totul demnă de milă se petrece cu multe familii în care un membru de bază este foarte legat, dependent de jocuri de noroc. Oameni de acest tip trăiesc cu speranța că odată și-odată vor câștiga premiul cel mare. Premiul este într-adevăr foarte mare, semn că există foarte multe astfel de persoane, dar șansele sunt extrem de mici. Cu toate acestea, omul își spune că el va fi câștigătorul. Astfel, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a jocurilor de noroc.

  Te-ai confruntat vreodată cu tentația de a te crede mai special și mai norocos decât alții? Există ceva în viața ta care te face să te simți dependent și doritor să tot repeți, deși e posibil ca, de fiecare dată, să rămâi dezamăgit sau poate chiar cu pierderi foarte mari pe plan financiar ori moral, spiritual?

  Dacă ți se întâmplă ceva de acest fel, este esențial să nu oprești lupta. În primul rând, nu te considera abandonat sau lepădat de Dumnezeu pentru slăbiciunea, dependența ta. Apoi, nu încerca prin forțe proprii; o așa luptă nu poate fi câștigată decât prin Dumnezeu. Spune-I mereu că vrei să fii și să rămâi al Lui. Roagă-L să lupte alături de tine și pentru tine.

  De gândit astăzi:

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...