6 din 49

Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în țara umbrei morții răsare o lumină. Isaia 9:2

Știai că la jocul LOTO 6/49 se extrag de fapt șapte cifre? În momentul acceptării unui bilet LOTO 6/49, terminalul produce un număr întâmplător de șapte cifre, care este numărul NOROC. Participantul poate să joace un număr NOROC sau mai multe – până la 64 000 de numere. Acest lucru se datorează unei extensii cu o altă variantă de joc, bazată nu pe opțiunea jucătorului la Loto, ci pe hazard/noroc. Chiar dacă jucătorul vrea să parieze mai multe variante, punctul de plecare este cel afișat la întâmplare de mașinăria care selectează bilele cu numere. Este un tâlc interesant aici: jocul întâmplării îți oferă un bonus, pentru ca apoi tu să fii prins în capcana mai multor variante și, deci, să investești mai mulți bani la întâmplare.

O tragedie cu totul demnă de milă se petrece cu multe familii în care un membru de bază este foarte legat, dependent de jocuri de noroc. Oameni de acest tip trăiesc cu speranța că odată și-odată vor câștiga premiul cel mare. Premiul este într-adevăr foarte mare, semn că există foarte multe astfel de persoane, dar șansele sunt extrem de mici. Cu toate acestea, omul își spune că el va fi câștigătorul. Astfel, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a jocurilor de noroc.

Te-ai confruntat vreodată cu tentația de a te crede mai special și mai norocos decât alții? Există ceva în viața ta care te face să te simți dependent și doritor să tot repeți, deși e posibil ca, de fiecare dată, să rămâi dezamăgit sau poate chiar cu pierderi foarte mari pe plan financiar ori moral, spiritual?

Dacă ți se întâmplă ceva de acest fel, este esențial să nu oprești lupta. În primul rând, nu te considera abandonat sau lepădat de Dumnezeu pentru slăbiciunea, dependența ta. Apoi, nu încerca prin forțe proprii; o așa luptă nu poate fi câștigată decât prin Dumnezeu. Spune-I mereu că vrei să fii și să rămâi al Lui. Roagă-L să lupte alături de tine și pentru tine.

De gândit astăzi:

„Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor