Articolul precedentTrebuie să fi fost un înger
  Articolul următorSemne de drum

  Anul celor șase împărați

  Eu sunt Calea, Adevărul şi Viața. Ioan 14:6

  Anul celor șase împărați este o perioadă din istoria Imperiului Roman, mai exact anul 238. În acest an s-a manifestat foarte evident criza cunoscută drept criza secolului al III-lea. Într-un singur an au fost întronați și anihilați nu mai puțin de șase împărați: Gordian I, Gordian II, Gordian III, Maxim Tracul, Balbinius și Pupienius.

  Fiecare dintre ei apare printr-un aranjament și pleacă (murind sau fiind detronat) prin aranjamentul următorului și al celor ce manipulau toată politica. Pentru popor, era extrem de ciudat; nici nu învățau bine numele împăratului, că acesta dispărea sau nici măcar nu îl aflau, că deja era de domeniul trecutului.

  Situațiile de criză creează impresia că schimbările și instabilitatea sunt cauza, când de fapt ea, criza, produce complicațiile în sine. Numai că adevărata criză este în oamenii ce aduc nesiguranța și interesele meschine în zona lor de responsabilitate. Întotdeauna o criză în societate a pornit de la un declin al valorilor personale și de la îndepărtarea față de Dumnezeu. Dușmanul omului nu așteaptă ca mai întâi cel ce se distanțează de Tatăl lui să se întoarcă și numai după asta să lovească ori să ispitească; el atacă atunci când suntem mai vulnerabili, atunci când ne aventurăm singuri în acțiuni pe care le considerăm doar ale noastre. Avem uneori impresia greșită că unele lucruri nu Îl privesc și pe Dumnezeu, ci sunt din zona afacerilor, a școlii, a relațiilor cu alți oameni sau a relației cu noi înșine. Considerăm că nu e nevoie de El chiar în orice și atunci parcă ieșim din curtea Lui bazându-ne pe capacitățile noastre sau pe neatenția celui rău. Nu există o capcană mai mare decât aceasta.

  Când noi înșine trecem prin criză, suntem tentați, ca în vechea Romă, să ne schimbăm foarte ușor și foarte des stăpânul, uneori de mai multe ori pe zi.

  De gândit astăzi:

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...