Articolul precedentEpuizare?
  Articolul următorJel a nagyvárosok elhagyására

  La ceasul al șaselea

  Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul. Psalmii 94:19

  Cea mai intensă experiență a omenirii s-a consumat pe înălțimea numită Golgota. În relatările Evangheliei, acel moment este cuprins în fraza care începe astfel: „De la ceasul al șaselea… s-a făcut întuneric peste toată țara.”

  Nu știm cu exactitate cât timp a trecut de la lăsarea întunericului până la momentul când Mântuitorul a murit. Ceea ce știm cu siguranță este că atunci a început cea mai adâncă agonie pe care a trăit-o cineva vreodată. Fiul lui Dumnezeu era pe cruce pentru noi. Purta păcatele întregii lumi pe umerii Săi, Se aducea ca jertfă pentru izbăvirea neamului omenesc. Povara pe care o purta L-a zdrobit în totalitate, sentimentul pe care l-a avut și l-a strigat pe cruce era de părăsire: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” În bezna acelui moment a răsunat cea mai teribilă întrebare din toate timpurile. Nimic nu este mai dureros și mai amar decât sentimentul de părăsire, de abandon. Era sentimentul pe care trebuia să-l suporte omul păcătos și de care a fost scutit prin jertfa de pe cruce. Niciun om nu ar putea trăi cu acea povară fără să piară. Nici nu se pune problema ca o ființă decăzută să-și poarte singură greutatea păcatului. Trebuia să fie cineva care Se află deasupra păcatului și a morții, Cineva care să învingă și viața, putând muri, deși era veșnic, dar și moartea, deși era Fiu al omului. Noi nu putem pricepe în mare măsură acea dramă. Singurul lucru pe care ar trebui să-l înțelegem cu ușurință este iubirea. Din istoria necuprinsă a celui de-al șaselea ceas, iubirea este certitudinea oferită de Dumnezeu oricărui om. Nimeni nu mai poate spune că nu este iubit, că nu are șanse, că nu poate fi salvat. Prin întunecimea Golgotei, a străbătut până dincolo de marginile lumii noastre vestea că ne vom putea întoarce din nou în familia lui Dumnezeu. Răscumpărarea a fost plătită.

  De gândit astăzi:

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...