Șase ani la câțiva centimetri de moarte

El îți iartă toate fărădelegile tale, El îți vindecă toate bolile tale. Psalmii 103:3

Șase ani a trăit un bărbat din Iași cu o lamă de cuțit înfiptă în craniu. A aflat din întâmplare ce pericol îl pândea în fiecare clipă. Pacientul în vârstă de 36 de ani a mers la doctor pentru că avea o infecție la ochiul stâng, iar medicii au rămas uluiți când au văzut radiografia pe care apărea un obiect metalic de aproape 12 centimetri.

Bărbatul a povestit la spital că, în urmă cu șase ani, a încercat să despartă doi prieteni care s-au luat la bătaie. Unul dintre agresori l-a lovit cu un cuțit în zona ochiului stâng. Tânărul a mers imediat la doctor pentru a-i fi cusută rana, însă n-a știut că lama cuțitului i-a rămas în interiorul craniului. A trăit în felul acesta șase ani. Acum, când omul s-a prezentat la oftalmolog, investigațiile cu raze X i-au lăsat pe doctori fără cuvinte. Doctorii l-au operat de urgență, iar intervenția chirurgicală a fost una dificilă, dar s-a încheiat cu bine. O idee filozofică spune că în fiecare zi murim câte puțin. Dar să porți în tine fără să știi ceva ce te-ar putea răpune dintr-odată este îngrijorător. În perioada de inconștiență, în care adevăratul diagnostic nu a fost cunoscut, omul avea dureri destul de mari, inexplicabile, dar era convins că, odată rana închisă, totul trebuia să fie în regulă, de aceea a considerat neplăcută situația, dar nu și atât de periculoasă.

Ni se întâmplă de multe ori în viața noastră să suferim diferite feluri de răni și accidente. Le rezolvăm pe moment, destul de superficial, și considerăm că am trecut peste ele, dar ne trezim luați prin surprindere de răbufniri, de activarea unor resentimente și atitudini de care credeam că am scăpat de mult. Este ceva confirmat deja că nu e suficient să închidem o rană sufletească, ci ea trebuie curățată, rezolvată în profunzime mai întâi; altfel putem avea surpriza că va dezvolta ceva atât de grav, încât relațiile, echilibrul și chiar viața noastră vor fi puse în pericol.

De gândit astăzi:

Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor