Articolul precedent„Nu ai lumini!”
  Articolul următorCaută viața!

  Maximum șase centimetri

  Domnul este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi plin de bunătate. Psalmii 145:8

  Când călătorim la distanță și folosim avionul ca mijloc de transport, este necesar să traversăm o zonă de filtru, pentru siguranța tuturor pasagerilor. E posibil să ți se fi întâmplat să fii nevoit să abandonezi în coșul de la capătul benzii de verificare diverse lucruri, mai ieftine sau mai scumpe, de la sticla cu apă sau suc până la obiecte gen foarfecă, cuțit etc. Regula include în categoria obiectelor de risc orice instrument care are o lamă sau o tijă ascuțită mai lungă de șase centimetri. Adică aproximativ lungimea unei cărți de vizită sau a unui card bancar. Logica este legată de adâncimea la care ar putea fi atacată inima în cazul unui conflict, dacă s-ar folosi acel instrument ca armă albă.

  După cum probabil știi, nu este loc de negociere cu agenții de securitate din acea zonă; dacă nu renunți la obiectele interzise, trebuie să te întorci, deci să renunți la călătorie. De cele mai multe ori, se întâmplă să uităm efectiv că avem asupra noastră astfel de obiecte și să pierdem ceva chiar foarte scump. În general, nu există posibilitate de recuperare, demersurile fiind foarte complicate.

  Este o situație foarte asemănătoare cu cea în care, fără să fim conștienți, purtăm asupra noastră valori care pot să ne compromită. Nici nu mai știm când am citit sau văzut ceva. Nu ne mai amintim când am salvat ceva pe telefon sau în computer. Trece vremea și uităm să aruncăm niște „gunoi” pe care am știut mereu că trebuie să-l aruncăm. Rămânem destul de surprinși, chiar regretăm că a fost descoperit în viața noastră ceva ce nu ne face să ne simțim prea mândri. Reabilitarea după astfel de descoperiri, făcute de alții, nu de noi, durează și este dureroasă.

  Niciodată revizia vieții noastre nu este inoportună și merită să exagerăm chiar.

  De gândit astăzi:

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...