Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Psalmii 23:1
În mod obișnuit, când vorbim de mașini, ne gândim la cele cu patru roți. Însă există mașini și cu mai multe roți. Așa este în cazul mașinilor cu capacitate mai mare de transport, care sunt echipate cu ceva numit tehnic „punte dublă”, ceea ce înseamnă că pe axul din spatele mașinii sunt montate patru roți, nu doar două. Prin urmare, avem șase roți în total. Astfel, greutatea pe care o poate transporta mașina se dublează doar datorită celor două roți în plus. Ce interesant! Două piese destul de ieftine fac dintr-un microbuz simplu un adevărat camion, cu o capacitate mult mai mare.
În multe domenii din viața noastră există câte ceva, de cele mai multe ori simplu și la îndemână, care ridică la alt nivel performanța.
Istoria omului este foarte bogată în momente când ceva aparent neînsemnat a înclinat balanța de putere într-un mod inimaginabil.
Iată un exemplu grăitor. Era perioada de cucerire a Canaanului. Poporul Israel era angajat în luptă, dar se întâmpla ceva inexplicabil. Erau momente când israeliții se speriau și băteau în retragere, aveau pierderi considerabile, și erau momente când avansau și erau puternici, de neoprit. Pe alt plan, deasupra câmpului de luptă, se petrecea adevărata înclinare a puterii și a victoriei. Acolo era Moise, care se ruga necontenit, dar când mâinile lui oboseau și coborau, atunci amaleciții erau mai puternici și israeliții fugeau. Înțelegând situația, cei doi însoțitori, Aaron și Hur, au ridicat fiecare câte o mână de-a lui Moise, în timp ce el se ruga. Pe câmpul de luptă se dubla puterea lui Israel și câștigau bătălia. Rugăciunea spusă de cele două mâini ridicate era acel ceva care schimba cu totul soarta unui război. Nu de puține ori am fost în situația de a cădea sub povară, simțind că greutatea este mult mai mult decât putem noi duce. Întrebarea este: Am apelat la puterea care vine din cele două mâini ridicate spre cer în rugăciune? Am fost consecvenți și stăruitori sau am crezut că niște formule rostite telegrafic sunt destul? Ce anume din viața noastră face ca puterea să devină suficientă?
De gândit astăzi:
În zilele ce vin peste noi cu surprize neplăcute și apăsătoare, nu este o idee bună să ne înhămăm singuri la jugul imposibil. De ce să nu căutăm puterea acolo unde este ea depozitată? În făgăduințele din Sfânta Scriptură și în cămăruța noastră, pe genunchi. Am putea deveni de neînvins.