Articolul precedentLasă-ți lumina să lumineze
  Articolul următorUltima soluție?

  Programul reper

  Îl voi sătura cu viață lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea. Psalmii 91:16

  Istoria creației începe cu relatarea despre sfatul din ceruri, în care s-a luat decizia de a fi creat omul. Rând pe rând, înainte de a se aduce la existență proiectul „om”, s-au tot făcut pregătiri și s-a creat un ansamblu de condiții strict necesare pentru ca omul să poată viețui. În fiecare zi a fost realizată o parte importantă, esențială. La final, a fost adus la viață omul, mai întâi Adam și pe urmă, perechea lui, Eva. După șase cicluri de o seară și o dimineață, adică zile, în a șaptea zi, nu a mai fost creat nimic la modul concret. Totuși, această zi a devenit foarte importantă, mai importantă decât toate, fiind concepută, desemnată ca o sărbătoare, o încoronare a tuturor celorlalte zile. Deși nu avea nevoie, în ziua a șaptea, Dumnezeu S-a odihnit (mărturisind mai târziu că Sabatul a fost făcut în realitate pentru om, ca omul să poată sărbători în fiecare săptămână relația lui cu Dumnezeu, cu semenii lui și cu familia în mijlocul creației oferite de Tatăl său).

  De când a început istoria acestei lumi, programul a rezistat, fiecare zi cu partea ei de întuneric și lumină („o seară și apoi o dimineață”), șase zile pentru lucrul omului, a șaptea zi, sărbătoare împreună cu Dumnezeu. Pentru Creatorul nostru, acest program este esențial. Când a venit pe pământ, Fiul lui Dumnezeu a trăit după programul de la creație. Ceea ce se întâmplă de la acest program mai departe este deja preocuparea omului – lunile, anii, secolele etc. Săptămâna creației este reperul, deși unii oameni politici au încercat de-a lungul timpului să strice acest reper de șapte zile și să facă diviziuni de zece zile sau alte formule. Ceea ce a gândit și a stabilit Dumnezeu la început rezistă până în veșnicii.

  De gândit astăzi:

  Nu modifica programul, mai bine bucură-te de el! Nu există ceva mai potrivit și mai sigur. Și nu uita de ziua dedicată sărbătorii și odihnei; a fost făcută special pentru om.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...