Articolul precedentLocul din care se transmite ecoul
  Articolul următorNu mai pot!

  Porunca a șaptea

  Da, El nu va îngădui să ți se clatine piciorul; Cel ce te păzește nu va dormita. Psalmii 121:3

  Fidelitatea este un cuvânt destul de pronunțat în zilele noastre. Se vorbește despre fidelitate între soț și soție; fidelitate între un abonat și compania de servicii telefonice; fidelitate la farmacie sau la un fan club al unui artist. Există telespectatori fideli, cumpărători fideli, parteneri fideli etc.

  Într-o căsnicie, se pune mare accent pe încredere. Foarte mulți familiști declară că ar putea ierta orice, dar infidelitatea nu. Adică ar putea suporta să fie mințiți, să nu fie respectați sau să li se fure din lucruri, dar relația partenerului cu o altă persoană este inacceptabilă.

  De ce această greșeală este mai greu de acceptat decât celelalte? Răspunsul este destul de ușor de intuit: pentru că acest păcat implică mai mult decât o legătură fizică ilegitimă; el presupune și o implicare emoțională, sentimente. Iar acolo unde sunt implicate sentimentele, cel care este victimă se simte trădat și, de fapt, trădarea este cel mai grav aspect. Chiar dacă cineva care a fost înșelat de partener iartă o infidelitate, cea care nu se va mai recupera prea ușor, dacă nu cumva are să fie irecuperabilă, este încrederea.

  Și celelalte greșeli lasă urme, dar, în cazul unei legături de ordin emoțional și fizic, totul devine mult mai complex.
  În prevenirea oricărei semințe de infidelitate, atenția este cea mai bună metodă. Mai bine eviți cu totul orice început, chiar și în glumă, decât să fii nevoit să repari lucruri aproape imposibil de reparat.

  Un lucru important totuși: cu bunăvoință și atitudine de regret, există iertare și pentru călcarea poruncii a șaptea. Tot în meritele Mântuitorului se încadrează și iertarea acestui păcat.

  De gândit astăzi:

  Când o privire sau un gând te face să nu te simți confortabil, iar glasul interior al conștiinței se face simțit și te mustră, trebuie să părăsești foarte grabnic zona persoanei spre care ți-a îndreptat atenția și să nu uiți că rămânerea pe terenul ispitei este cea mai proastă decizie!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...