Articolul precedentIa-o pe autostradă
  Articolul următorAdevărata Odihnă

  Șapte culori ale curcubeului (ROGVAIV)

  Căile lui Dumnezeu sunt desăvârșite. 2 Samuel 22:31

  Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori, curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont. În condiții de vizibilitate bună, uneori se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic, există nu numai acest curcubeu secundar, ci o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru; al treilea și al patrulea sunt și mai slabe și se află de aceeași parte cu soarele, ceea ce îngreunează mult observarea lor. Același fenomen are loc și în alte condiții, de exemplu, cu lumina lunii (sau orice altă sursă de lumină) în loc de soare, cu picături de apă provenite din spargerea valurilor, de la fântâni arteziene, din cascade, stropitori etc., cu alte lichide în loc de apă ori cu obiecte solide și transparente (sticlă, polistiren etc.) în formă sferică ș.a.m.d.

  Lucrul demn de reținut este că acele culori există acolo în atmosferă, însă devin vizibile doar ca rezultat al combinației cu lumina și apa. Dacă nu le vedem, nu înseamnă că sunt și inexistente.

  Dacă transpunem pe alt plan ideea, am putea realiza un adevăr: fiecare dintre noi poartă în sine mai multe culori și nuanțe, care nu sunt vizibile oricând. De pildă, există bunătate sau generozitate, există curaj și vitejie sau alte valori, care ies la iveală atunci când se creează anumite conjuncturi. Ne manifestăm mai ales în situații-limită. Din acest motiv, o prietenie pe termen mai lung are avantajul de a reuși să-i cunoști pe ceilalți și în ce privește calitățile lor ascunse. Astfel te poți baza pe ei cu mai mare încredere.

  De gândit astăzi:

  Trebuie să fim conștienți că există în fiecare dintre noi ceva special și frumos, care așteaptă să fie pus în lumină. Nu doar situațiile speciale pot face vizibile acele calități, ci și unghiul din care sunt privite lucrurile. Ține minte că, dacă i-ai privi pe cei de lângă tine din altă perspectivă, ai putea observa partea lor uimitoare. Pe de altă parte, tu ai putea fi lumina care îi face vizibili.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...