Articolul precedentPărul care a înflorit
  Articolul următorAtitudinea unui copilaș

  Șapte jucători în echipa de handbal

  Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea şi Tu îmi înalți capul! Psalmii 3:3

  Multe sporturi de echipă au reguli asemănătoare și componență relativ similară. În jocul de handbal există câteva particularități și câteva secrete. Este un sport care solicită foarte mult partea atletică, deoarece se aleargă tot timpul, iar atenția la coechipieri, dar și la adversari trebuie să fie maximă. Unul dintre secretele acestui sport este capacitatea jucătorilor de a-și schimba poziția în desfășurarea acțiunilor de atac în special. Cei care pot fi mai surprinzători și mai rapizi reușesc să înscrie mai mult. Practic, scopul jucătorilor care sunt desemnați să arunce mingea în poartă este acela de a se demarca de adversar, de a scăpa de blocajul realizat de cei din echipa adversă. Cu cât adversarul care te blochează este mai mare, cu atât eliberarea din aria lui de supraveghere este mai dificilă și, în raport direct, cu atât mai mult scad șansele tale ca jucător să dai goluri. Doar printr-o foarte bună colaborare cu cei din echipă se pot realiza puncte. Individualiștii care nu sunt cei mai înalți, cei mai rapizi sau cei mai puternici nu au ce căuta în lista celor ce vor să marcheze goluri.

  Din fericire, jocul de handbal se încheie după două reprize de câte jumătate de oră. Dar există un meci care durează mult mai mult, toată viața, și în care cineva ne urmărește, ca să ne blocheze mișcările și deciziile în permanență. Nu ai simțit uneori că exact când vrei să faci un gest frumos ori o faptă bună, tocmai atunci apare cea mai dârză împotrivire? Nu ți s-a întâmplat să te simți încorsetat chiar și atunci când vrei să spui doar un cuvânt de bine, ca și cum ceva te blochează și te frânează în ceea ce vrei să faci? Cred că ești conștient de existența adversarului, care nu face niciodată economie de forțe și care nu se limitează la un singur înger rău, ci aduce lângă tine oștiri întregi, numai să nu te lase să faci ceva bun, pozitiv.

  De gândit astăzi:

  Adevărul esențial este că mai tare decât orice oștire a lui Satana este chiar și numai un singur înger al lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu promite că ne va înconjura cu un nor întreg de îngeri dacă avem nevoie și Îi cerem.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....