Articolul precedentȘi dacă?
  Articolul următorPurtătorul de poveri

  Șapte altare ale lui Balaam

  De aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău. Psalmii 91:10

  În istoria biblică este relatată una dintre cele mai triste biografii. Este istoria unui om care la început a fost credincios și într-o relație specială cu Dumnezeu. Era înzestrat chiar cu darul prorociei, al viziunilor. Se numea Balaam. Era destul de celebru chiar pentru calitatea lui de profet și om al lui Dumnezeu. Într-o zi, acest om s-a trezit cu o invitație specială. Era chemat de un împărat care dorea să atragă blesteme asupra unor adversari. Pe lângă faptul că un profet al Domnului nu era menit să distrugă, ci să zidească, mirarea face că acela pe care dorea împăratul Balac să îl blesteme era chiar poporul lui Dumnezeu. O contradicție mai mare nici că se putea. Te-ai fi așteptat ca refuzul profetului la o astfel de cerere să fie atât de categoric, încât nici să nu mai existe îndrăzneala de a mai face vreo încercare de convingere. Se pare însă că lucrurile nu au decurs în acest fel și s-a început o negociere în care profetul L-a introdus și pe Dumnezeu. După dorința lui, ar fi mers, însă nu putea să se achite de cerință dacă nu primea ajutor chiar de la Cel ce trebuia să aducă blestemul dorit. Adică el negocia cu un Tată ca Acesta să-Și blesteme copiii. Era nebun? Într-un fel, da. Balaam înnebunise din cauza iubirii lui pentru bani. Ar fi vrut să și câștige, dar să rămână și într-o relație bună cu Dumnezeu. Ceea ce nu realiza el era faptul că nu poți fi în același timp prieten cu Dumnezeu, dar să Îi și blestemi și să le faci rău copiilor Lui, adică să fii prieten cu dușmanul Său. Balaam a sfârșit lamentabil, demn de toată mila.

  De gândit astăzi:

  Nu există niciun motiv să acceptăm o negociere cu dușmanul lui Dumnezeu, nici câștigul material, niciun alt avantaj, oricât de ispititor ar fi. Iar în ce privește atragerea răului asupra cuiva, indiferent prin ce mijloace și indiferent cât de multe greșeli ar fi făcut acel om, aceasta nu va avea sprijinul lui Dumnezeu sub nicio formă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...