Șapte biserici

  „Ei vor fi ai Mei”, zice Domnul oștirilor, „Îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu”. Maleahi 3:17

  Cele șapte biserici din cartea Apocalipsa sunt o ilustrare simbolică a reperelor principale din evoluția creștinismului. Când a ales șapte nume de biserici, Dumnezeu nu a intenționat să limiteze adresarea Lui, ci a vrut să folosească didactic ceea ce era specific în fiecare loc, pentru ca apoi să le explice urmașilor Săi ce lucruri și învățături pot fi dăunătoare; să dezvolte în conștiința lor acele atitudini și trăiri care sunt potrivite cu statutul de creștin. O biserică trebuie să fie și chiar este un simbol, indiferent în ce perioadă ar exista și în ce loc își trăiește închinarea. Când privim la bisericile care sunt nominalizate, observăm cât de mult diferă între ele, dar și faptul că au același dușman și aceeași luptă. Biserica din Efes a devenit simbolul iubirii dintâi a credinciosului, care poate fi uitată la un moment dat. Smirna este o bună reprezentare a curăției bisericii, chiar și în condiții de modestie și sărăcie. Există și simboluri mai puțin lăudabile, cum sunt Tiatira sau Laodiceea. Cea din urmă reprezintă destul de complet perioada ultimă a bisericii, perioada pe care o traversăm acum, și descrie starea de spirit, atitudinea și concepțiile credincioșilor actuali. În timp, a avut loc o erodare a emoției de la început, a iubirii pentru descoperirea adevărului și a curajului de a sacrifica până și viața de dragul mărturisirii lui Hristos. Deosebit de important este felul în care Se raportează Dumnezeu la biserica Lui din orice etapă: El nu-i părăsește, nu-i abandonează pe copiii Săi. În cazul cel mai grav, al bisericii Laodiceea, El adresează un sfat și o avertizare. Este tot ce poate face pentru a salva poporul.

  De gândit astăzi:

  Faptul că Dumnezeu nu Își abandonează copiii, nici măcar atunci când aceștia nu se ridică la nivelul așteptărilor Lui, este o incredibilă încurajare; este motivul pentru care ar trebui să ne analizăm viața și să cerem ajutor pentru o schimbare în gândire, în comportament, dar și în atitudine, devenită atât de nepăsătoare și de ignorantă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....